پروژه کلاهبرداری بیت کانکت |
به گزارش نتورک نیوز به نقل از میهن بلاک چین، بیت کانکت (Bitconnect) که پلتفرم وام دهی و تبادل ارز دیجیتال داشت در ماه ژانویه ۲۰۱۸ تعطیل شد. کوین بیت کانکت یا BCC توسط اکثر اعضای جامعه ارز دیجتیال اعم از ویتالیک بوترین بنیانگذار اتریوم طرح پانزی نامیده شد.
شک و شبه از آنجایی شروع شده بود که بیت کانکت (Bitconnect) سود سالانه ۱۲۰ درصد را برای هر میزان کوین BCC وعده داده بود. این شرکت بازگشت پول بدون ریسک را به عنوان سود سرمایه گذاری معرفی کرده بود و این امر کلاهبرداری بیش نبود.
بیت کانِکت (Bitconnect)
آیا می توان دست به یک کلاهبرداری چند میلیارد دلاری زد که درست جلوی چشمان ما ترتیب آن داده شده؟
بیت کانکت نمونه ای از این دست می باشد که به ما جواب مثبت می دهد، بله امکان آن وجود دارد.
حدود یکسال زمان برد که بیت کانکت به ارز دیجیتال تبدیل شده و پلتفرم سرمایه گذاری آن مورد بازدید واقع گردد، اما موسسان و نگهدارندگان آن به این دلایل نیست که خواهان آن هستند. بیت کانکت تقریبا بلافاصله به چنان سود دهی رسید که گوییی نوه نتیجه های چارلز پانزی از پایه گذاران این سایت هستند!
بازگشت دو رقمی سرمایه بصورت ماهیانه! تضمینی! احتمالا چیزی این میان هست که جور در نمی آید!
واقعیت نسبتا عجیب در اینجا این است که این وعده ها ممکن است در واقع برای مدت کوتاهی امکانپذیر باشند. قیمت ها دوباره بسرعت افزایش خواهند یافت اما لازم است بیت کانکت را از این فاجعه ای که یقینا رخ خواهد داد، نجات دهیم.
ممکن است ربات معاملاتی وجود داشته باشد که آنها اختراع کرده اند و قادر است بازار پر رزق و برق ارز را طی سال ۲۰۱۷ پیش بینی کند.آنها گفتند:
اما نگران نباشید، نرم افزار اختصاصی و فاقد ریسک ما را دانلود کنید و به تماشای واقعه جادویی بنشینید!
در مقایسه با معیار سرمایه گذاری ۱۰،۰۰۰ دلاری، اعتباری بالغ بر ۲۵ درصد بازگشت طی یک دوره چهار ماهه و با سود دهی و اضافه کردن ۹،۰۰۰ دلار به سرمایه اصلی به سرمایه گذاران داده می شود. چقدر هیجان انگیز! من را هم ثبت نام کنید!
اطلاعات سایت بیت کانکت که بسیار مشکوک است
این برنامه زیرمجموعه گیری(referral program) یک نقطه اتکا کلاسیک برای آنهاست و آنها چیزهای شگفت انگیزی که مطرح می کنند که پانزی در سالیان دور انجام می داد.
فقط کافیست این را بگویم که فقط اگر هر کدام این برنامه ها درصدی از جدیدترین سرمایه گذاری سرمایه گذاران را بخود اختصاص دهد یا زیرمجموعه جدید بگیرند میتوانند پول افراد قبلی را بازگردانند.
در حال حاضر این مدل قیمت ها و علاقه و هیجان بسیاری که در این زمینه وجود دارد بر این حقیقت سایه افکنده است و بیت کانکت در این ناآگاهی همچنان بکار خود ادامه می دهد.
افرادیکه از روی سادگی وارد این طرح بیت کانکت شده اند، می توانند دیوانه وار گرفتار این برنامه ها شوند. من تصور می کنم که تعداد بسیاری از این افراد دارای تجربه کمی در امر سرمایه گذاری می باشندو این (در آینده نزدیک) یک طوفان سهمگین خواهد بود.
بیت کانکت (BCC) در سال ۲۰۱۸ با شکست مواجه شد و از ۴۳۷ به ۳۰ دلار سقوط کرد و این پلتفرم وام دهی و تبادل به طور رسمی بسته شد. این شرکت پس از هشدار توقف توسط هیئت اوراق بهادار دولتی تگزاس و دبیر اوراق بهادار کارولینای شمالی برای فروش غیرقانونی اوراق بهادار و همچنین دچار حملات DDoS شده بود بسته شد.
این طرح کلاهبرداری از سال ۲۰۱۶ فعالیت خود را آغاز کرد و پیشنهاد ارائه وام را داد. این پلتفرم وام دهی کوین BCC را با بیت کوین تبادل میکرد و از وام دهندگان درخواست میکرد که مقداری از این کوین را برای مدت مشخصی با سود روزانه ۰.۲۵ درصد در حساب خود حفظ کنند. پرداخت سودها توسط ربات معاملاتی بحث برانگیزی صورت میگرفت. توضیح این فرآیند در وبسایت شرکت وجود داشت. در این توضیح آمده بود:
میتوانید کوین بیت کانکت را در پلتفرم وام دهی بیت کانکت و به طور انحصاری از طریق داشبورد (رابط کاربری) بیت کانکت سرمایه گذاری کنید. گزینه های سرمایه گذاری شامل کسب سود از ربات معاملاتی بیت کانکت است. شما بر اساس گزینه سرمایه گذاری خود، سود دریافت خواهید کرد. پس از مدت زمان سرمایه گذاری، سرمایه خود را پس خواهید گرفت و میتوانید آن را از پلتفرم بیت کانکت خارج کنید یا برای کسب سود روزانه مجددا در این پلتفرم سرمایه گذاری کنید.
هدف بیت کانکت ۲.۰ واضح و مشخص نیست وبسایت آن نیز شامل اطلاعاتی در خصوص آن نمیباشد. هرچند جامعه ارز دیجیتال به این توییت واکنش منفی نشان داده است. بعضی از افراد میگویند این پروژه برای یک کلاهبرداری دیگر آمده است و کسی نباید فریب آنها را بخورد.
بیتکانکت۲؛ واقعی یا یک شوخی؟
بر اساس گزارشی که سیسیان منتشر کرده، اگر به مشخصات دامنه این سایت نگاهی بیاندازیم متوجه برخی جزئیات خواهیم شد.
علیرغم اینکه یکم جولای برای راهاندازی دوباره این طرح پانزی وعده داده شده، اما تاریخ انقضای دامنه برای پیش از این تاریخ است.
از این رو به نظر میرسد که فردی با استفاده از آدرس دامنه قدیمیاش قصد داشته با استفاده از لینکهای بازاریابی بایننس و در حال حاضر کیف پول سخت افزاری لجر، پولی به جیب بزند و استفاده از نام بیت کانکت تنها برای جلب توجه بیشتر بوده است.
هرچند به نکته هم باید توجه کرد که محل جغرافیایی آدرس دامنه ثبت شده با آدرس بیت کانکت اصلی یکی بوده است.
کارلوس ماتوس، یکی از شخصیتهایی که در پروژه اصلی بیتکانکت فعالیت میکرد و با فریادهای «بیت کانکت، بیت کانکت» بر روی صحنه معروف شد، در حساب توییتر با حالت کنایهآمیزی به این پروژه اشاره کرده است.
با این اوصاف احتمال آنکه سازندگان این پروژه کلاهبرداری به فکر اجرای یک طرح پانزی دیگر افتاده باشند، بسیار کم است.
بیت کانکت، یک پروژه مرده
کلاهبرداری بیتکانکت، چند سال قبل با برگزاری یک عرضه اولیه سکه کار خود را آغاز کرد. این پروژه کلاهبرداری با وعده سودهای عجیبوغریب هر واحد توکن BCC در این عرضه اولیه سکه حدود ۰.۱۷ دلار فروخته شد. دسامبر ۲۰۱۷ ارزش هر واحد توکن این کلاهبرداری به حدود ۵۰۹ دلار رسیده بود اما چند هفته بعد دیگر خبری از این پروژه نبود و سرمایهگذارانش با توکنهای بیارزش بیتکانکت تنها مانده بودند.
اطلاعات قیمتی این توکن تا آگوست سال گذشته پیگیری میشد تا اینکه BCC بالاخره از تمامی صرافیها و هماکنون یک توکن مرده به حساب میآید.
آیا بیت کانکت کلاهبرداری است؟
در همین حین برخی از کاربران معتقد هستند که احتمالا این ارز رمز پایه ارزشی ندارد و نوعی کلاهبرداری جدید در حوزه ارز های رمز پایه است. در ادامه (از زبان فرد مدعی) به توضیحات یکی از این کاربران و دلایلی که برای ادعای کلاهبرداری بودن بیت کانکت می آورد، می پردازیم.
بیت کانکت (با کد BCC) یک ارز رمز پایه و یک وبسایت است که به کاربرانش نرخ بازگشت بالای 480 درصد در سال به پول نقد را تضمین می کند و وابسته به میزان سرمایه گذاری بدون ریسک از دست دادن سرمایه، حتی سود بالای 91.25 درصد در سال را نیز وعده می دهد. آن ها ادعا می کنند که این پول از ربات مبادلاتی ارز رمز پایه که خودذشان ساخته اند بدست می آید.
بگذارید نگاهی به راهنمای رسمی این وبسایت برای سرمایه گذاری در کسب و کاری که پیشنهاد می دهند، بیاندازیم. در تصویر زیر اشکالات نگارشی که در وبسایتشان وجود دارد را مشخص کرده ام که مشکوک هستند و مواردی که به نظر از نظر مالی مشکوک می رسند را با رنگ آبی مشخص کرده ام.