4

ویزا کارت چیست؟

  • کد خبر : 1386
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۴
ویزا کارت چیست؟

ویزا کارت چیست؟ | حتماً برای شما هم پیش آمده است که در هنگام کار با یک وب‌سایت یا Application به مرحله‌ای رسیده‌اید که از شما خواسته می‌شود برای دریافت امکانات یا دسترسی بیشتر، اطلاعات یک ویزا کارت یا مستر کارت را وارد کنید و با پرداخت پول، خدمات بیشتری دریافت نمایید. اما از آن جا که ویزا کارت و مستر کارت […]

ویزا کارت چیست؟ | حتماً برای شما هم پیش آمده است که در هنگام کار با یک وب‌سایت یا Application به مرحله‌ای رسیده‌اید که از شما خواسته می‌شود برای دریافت امکانات یا دسترسی بیشتر، اطلاعات یک ویزا کارت یا مستر کارت را وارد کنید و با پرداخت پول، خدمات بیشتری دریافت نمایید. اما از آن جا که ویزا کارت و مستر کارت هرگز نتوانسته‌اند به صورت رسمی و گسترده وارد کشورمان ایران شوند، ما تقریبا با آن‌ها بیگانه هستیم. در این مقاله تلاش می‌کنیم تا تصویری کلی از ویزا کارت داشته باشید و پاسخ‌هایی به سوالات و ابهامات موجود در این رابطه ارائه کرده باشیم. در آینده در قالب مجموعه مقالاتی، مستر کارت و سایر مفاهیم مرتبط با آن را نیز توضیح خواهیم داد.

ویزا کارت چیست؟

ویزا یک شرکت چندملیتی خدمات مالی آمریکایی می‌باشد که دفتر مرکزی آن در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. شبکه بین‌المللی ویزا در سال ۱۹۷۵ میلادی تأسیس شد، اما ایده اصلی و فرآیند اجرایی آن در سپتامبر سال ۱۹۵۸ با ارسال بیش از شصت هزار کارت اعتباری برای افراد مختلف توسط بانک آمریکا (Bank of America) شکل گرفت.

ویزا کارت نوعی کارت پرداخت است که درون شبکه و تحت برند شرکت ویزا صادر می‌شود. این شرکت در ابتدا صرفاً کارت‌های اعتباری صادر می‌کرد، اما در ادامه صدور کارت‌های بدهی (نقدی)، پیش‌پرداخت و هدیه را نیز به مجموعه خدمات خود اضافه کرد.

اگرچه کارت‌های ویزا دارای نماد رسمی ویزا هستند، اما مستقیماً توسط خود شرکت صادر نشده و توسط مؤسسات مالی همکار این شرکت صادر و در اختیار کاربران قرار می‌گیرند.

ویزا کارت‌ها به صورت کلی به سه دسته کارت‌های اعتباری (Credit Card)، نقدی (Debit Card) و پیش پرداخت (Prepaid card) تقسیم می‌شوند.

  • ویزا کارت اعتباری یا  Credit Card چیست؟

کارت‌های اعتباری، با استفاده از اعتبار شخصی (Credit) هر فرد که توسط نظام بانکی کشور یا شرکت استخدام کننده و بر مبنای سابقه درآمدها و هزینه‌های وی  تخصیص داده شده است، امکان انجام پرداخت را حتی بدون موجودی در حساب بانکی متصل به کارت، برای او فراهم می‌آورند.

البته مشتریان برای دریافت چنین خدماتی، به بانک و شرکت Visa کارمزد پرداخت می‌کنند و پس از رسیدن زمان سر رسید (به صورت یکجا یا طی چند قسط) و با وارد شدن درآمدهای فرد به حساب بانکی او، شرکت ویزا و بانک صادر کننده ویزا کارت، به طور خودکار مبالغ مربوطه را همراه با کارمزدهای مرتبط، از حساب او کسر می‌نمایند.

بدین ترتیب در کشورهای پیشرفته، شاهد هستیم که هر شهروند دارای شغل و سابقه مالی مناسب و دارای اعتبار (Credit)، یک یا چند کارت اعتباری Visa Card (یا Master Card) در جیب خود دارد.

  • ویزا کارت نقدی (Debit Card) چیست؟

بر خلاف کارت‌های اعتباری، کارت‌های نقدی (Debit)  فقط زمانی قابل استفاده هستند که در حساب بانکی متصل به آن‌ها، حداقل به میزان خرید (Payment) یا برداشت (Withdraw)، موجودی باشد. به جز این تفاوت مهم، کارت‌های نقدی تفاوت دیگری با کارت های اعتباری ندارند.

پس در کارت‌های نقدی یا دبیت (که در ایران، ما عمدتاً با همین نوع کارت‌های بانکی البته با موجودی ریالی سر و کار داریم) فقط به میزان موجودی حساب متصل به آن‌ها، امکانخرج کردن وجود دارد.

  • ویزا‌کارت پیش‌پرداخت (Prepaid card) چیست؟

کارت های Prepaid یا پیش‌پرداخت، درست مثل کارت‌های نقدی (Debit Cards) می‌باشند، با این تفاوت که به حساب بانکی متصل نیستند، بلکه عملاً خود کارت دارای موجودی مشخصی که از قبل در آن واریز شده هستند. پس هیچ راهی وجود ندارد که کسی بتواند با حواله بانکی (Bank Transfer) کارت شما را شارژ نماید (درست بر خلاف کارت‌های دبیت یا نقدی). چون حساب بانکی به کارت پیش‌پرداخت متصل نیست.

کارت‌های بانکی پیش پرداخت دارای دو نوع قابل شارژ (Reloadable) و غیر قابل شارژ (Gift Card) می‌باشند. با توجه به تحریم‌های موجود، بیشتر کارت‌های ارزی که در ایران در دسترس هستند از نوع پیش پرداخت یا Prepaid Card می‌باشند.

ویزا کارت فیزیکی و مجازی چیست؟

ویزا کارت‌ها در دو نوع فیزیکی و مجازی صادر می‌شوند. در نوع فیزیکی شما یک کارت پلاستیکی که روی آن شماره ۱۶ رقمی، تاریخ انقضا (Expiration Date) و کد سه رقمی CVV2 درج شده است، دریافت می‌کنید.

با ویزا کارت‌های فیزیکی، می‌توانید روی تمامی دستگاه‌های POS که لوگوی ویزا کارت دارند، کارت بکشید و خرید حضوری انجام دهید. همچنین به کمک دستگاه‌های خودپرداز (ATM)، می‌توانید در هر جای دنیا، وجه نقد (Cash) دریافت کنید. به همین ترتیب تمامی پرداخت‌های آنلاین (Online Payments) با این کارت‌ها امکان پذیر است.

بر خلاف ویزا کارت‌های فیزیکی، ویزا کارت‌های مجازی (Virtual Visa Card) دارای یک کارت پلاستیکی نیستند، بلکه فقط مجموعه‌ای از اطلاعات کارت شامل شماره ۱۶ رقمی کارت، تاریخ انقضا (Expiration Date) و کد سه رقمی CVV2 می‌باشند که تنها کاربرد آن‌ها انجام پرداخت‌های آنلاین در وب‌سایت‌های اینترنتی یا Application‌ها می‌باشد. مزیت ویزاکارت مجازی نسبت به ویزاکارت فیزیکی این است که این نوع کارت، معمولاً هزینه صدور پایین‌تری دارد و در زمان کمتری (و گاهی به صورت آنی) صادر می‌شود و در اختیار افراد قرار می‌گیرد.
از آن جا که در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها، استفاده از خدمات شرکت Visa به صورت مستقیم در ایران وجود ندارد، شرکت‌هایی مثل تهران پرداخت، با ارائه کارت‌های Prepaid فیزیکی و مجازی امکان استفاده از خدمات این شرکت را با محدودیت‌هایی فراهم آورده‌اند. بدین ترتیب ایرانیان نیز مثل بیشتر مردم دنیا، امکان انجام پرداخت‌های بین‌المللی و خریدهای اینترنتی و فیزیکی را پیدا کرده‌اند. امری که نیاز به آن در داخل کشور، روز به روز بیشتر احساس می‌شود و امیدواریم در آینده با تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، تسهیل بیشتری را در این بخش شاهد باشیم.

فرآیند کارآیی ویزا کارت به چه شکل است؟

ویزا کارت

ویزا دارای یک شبکه پردازش شده بزرگ است که کارت‌های آن توسط کسب‌وکارهای مختلف در بیش از ۲۰۰ کشور جهان پذیرفته می‌شود. معمولاً مؤسسات مالی برای ارائه خدمات خود شامل کارت‌های پرداخت و… با یک شبکه پرداخت بین‌المللی مانند ویزا به عنوان شریک تجاری همکاری می‌کنند. در اینگونه قراردادها هر کدام از صادرکنندگان ثانویه ویزا کارت‌، ضوابط و قوانین خاصی برای صدور کارت ویزا (تحت قوانین شرکت اصلی) تعیین نموده و در مورد شرایط مورد نظر خود برای ارائه خدمات به مشتریان تصمیم‌گیری خواهند نمود.

به طور کلی ویزا کارت از طریق مؤسسات مالی مختلف با شرایط منحصر به‌فرد برای اشخاص حقیقی و حقوقی در دسترس است. توافق‌نامه بهره‌مندی از خدمات ویزا کارت شامل پرداخت هزینه‌های نقل و انتقالات بانکی به همراه کارمزد شبکه ویزا است.

همچنین شرکت ویزا از طریق توافق‌نامه‌های ارائه خدمات با تجار همکاری می‌کند تا افرادی که معاملات خود را از طریق این شبکه انجام دهند، کارمزد کمی بابت هر معامله خود به عنوان به شبکه ویزا پرداخت کنند.

به طور کلی هر کارت ویزا در هر نقطه‌ای از جهان برای استفاده در پلفترم‌های تجاری مختلف به خود شبکه ویزا متکی است. تمامی این کارت‌ها با یک کد ۱۶ رقمی منحصربه‌فرد حک شده روی کارت به همراه میکروچیپ اختصاصی دارنده ویزا کارت صادر می‌شوند.

از سایر مشخصات فیزیکی ویزا کارت وجود یک نوار مغناطیسی و بخشی برای امضای مالک در پشت کارت است.

لینک کوتاه : https://nwnews.ir/?p=1386

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.