3

کد بورسی چیست و چه کاربردی دارد؟

  • کد خبر : 946
  • ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۴
کد بورسی چیست و چه کاربردی دارد؟

کد بورسی چیست و چه کاربردی دارد؟ | ورود به بازار سرمایه و دریافت کد بورسی یکی از دغدغه‌هایی است که در چند وقت اخیر ذهن بسیاری از افراد جامعه را به خود مشغول نموده است. ورود به این بازار چه رازهایی دارد و چگونه می‌توان به عنوان یک معامله‌گر اقدام به خرید و فروش سهام در این بازار نمود؟ برای پاسخ به […]

کد بورسی چیست و چه کاربردی دارد؟ | ورود به بازار سرمایه و دریافت کد بورسی یکی از دغدغه‌هایی است که در چند وقت اخیر ذهن بسیاری از افراد جامعه را به خود مشغول نموده است. ورود به این بازار چه رازهایی دارد و چگونه می‌توان به عنوان یک معامله‌گر اقدام به خرید و فروش سهام در این بازار نمود؟ برای پاسخ به این سؤال‌ها و ابهامات کاربران بر آن شدیم تا در مقاله‌ حاضر روند ورود به بازار بورس و دریافت کد بورسی را به صورت کامل و جامع مرور نماییم.

کد بورسی چیست؟

همان‌طور که وقتی شما به بانک جهت افتتاح حساب مراجعه می‌کنید و یک شماره‌حساب انحصاری برای شما صادر می‌گردد و هیچ‌گاه شماره مزبور با فرد دیگری یکسان نخواهد بود، زمانی که شما تصمیم به سرمایه‌گذاری در بورس می‌گیرید با انجام مراحلی یک کد بورسی انحصاری دریافت خواهید کرد. درواقع کد بورسی همانند کد ملی برای هر فرد منحصربه‌فرد است و تا زمانی که این کد تعریف نگردد شما نمی‌توانید در هیچ نهادی اقدام به سرمایه‌گذاری مستقیم نمایید و شخصاً به خریدوفروش اوراق بهادار بپردازید. لازم به ذکر است که به کد بورسی، کد سهامداری نیز می‌گویند.

ساختار کد بورسی چگونه است؟

ساختار کد بورسی از ترکیب سه حرف اول نام خانوادگی افراد و ۵ رقم که به‌صورت تصادفی توسط سازمان بورس تعیین می‌گردد تشکیل می شود. فرض کنید که خانم و آقای بهمنیان قصد افتتاح حساب معاملاتی برای بار اول را دارند. این دو پس از تکمیل مدارک و انجام مراحل نهایی ثبت‌نام دارای دو کد منحصربه‌فرد بهم۱۲۳۴۵ و بهم۵۴۳۲۱ می‌شوند.

چگونه کد بورسی دریافت کنیم؟

شما برای دریافت کد بورسی بایستی به یکی از شعب کارگزاری‌های دارای مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه فرمایید و در آنجا پس از ارائه مدارک هویتی و تکمیل فرم‌های مربوطه پس از گذشت چند روز (معمولاً ۴۸ ساعت) کد بورسی خود را دریافت خواهید کرد. لازم به ذکر است که می‌توانید به‌صورت غیرحضوری نیز اقدام به اخذ کد سهامداری نمایید که در مقاله بعدی در این رابطه توضیحات تفصیلی ارائه خواهد شد. به‌منظور دریافت کد بورسی شما بایستی مدارک ذیل را به همراه داشته باشید: اصل شناسنامه به همراه تصویر از تمامی صفحات آن، اصل کارت ملی به همراه تصویر پشت و روی آن، مدرک نمایانگر کد پستی محل سکونت شما مانند قبض تلفن ثابت ،آخرین مدرک تحصیلی و شماره‌حساب و شبای بانکی. همراه داشتن مدارک فوق در کنار پر کردن فرم‌های مربوطه منجر به صدور کد سهامداری برای شما خواهد شد. هم‌چنین پس از صدور کد بورسی با توجه به شرایطی که در ادامه ذکر خواهد شد برای شما کد معاملاتی یا همان کد آنلاین بورسی صادر می‌گردد تا از این طریق شما بتوانید به‌صورت آنلاین و به‌صورت شخصی اقدام به خرید و فروش سهام کنید.

  • تعهد شخص جهت عدم فعالیت در سیگنال فروشی (که در این صورت کد مسدود می­شود)

در این راستا، دو بند مهم به تعهدنامه قبلی اضافه شده است، که به شرح زیر است:

  • تعهد می کنم کلیه اقدامات اینجانب در چارچوب قوانین و مقررات و مقررات حاکم بر بازار سرمایه باشد و از هر گونه مشارکت و فعالیت (به ویژه در فضای مجازی) در زمینه هایی که طبق قوانین بازار اوراق بهادار نیازمند اخذ مجوز از سازمان است بدون اخذ مجوزهای لازم خودداری کنم. همچنین از عضویت و فعالیت در شبکه های اجتماعی، سایت ها و کانال هایی که برخلاف مقررات اقدام به ارائه تحلیل در خصوص اوراق بهادار می کنند و تحت عناوینی همچون سیگنال فروشی اقدام به اغوای قیمتی می کنند، خودداری و پرهیز کنم.

چگونه کد بورسی‌‌‌ام را دریافت کنم ؟

برای دریافت کد بورسی و ورود به بازار معاملات سهام در مرحله‌ اول شما باید یکی از کارگزاری های معتبر و مورد تائید سازمان بورس را انتخاب و روند دریافت کد بورسی خودتان آن‌ها را دنبال نمایید. برای این کار معمولاً در هر کارگزاری دو روش حضوری و غیر حضوری تعریف می شود که از طریق مراحل زیر می توانید عمل نمایید:

  • دریافت کد بورسی به روش حضوری

در این روش شما با مدارک شناسایی خود که در ادامه آن‌ها را بیان خواهیم کرد، بایستی در ساعات اداری به آدرس یکی از کارگزاری های سازمان بورس مراجعه نموده و با ارائه مدارک شناسایی و پر کردن فرم های مورد نیاز ثبت نام خود را انجام دهید. بعد از ثبت نام ۲ تا ۳ روز کاری بعد کارگزاری مورد نظر کد بورسی شما را صادر نموده و به شما اطلاع خواهد داد.

  • دریافت کد بورسی به روش غیرحضوری

در این روش هر فرد با مراجعه به آدرس سایت کارگزاری منتخب خود، مدارک شناسایی لازم را آپلود نماید. سپس نوبت به احراز هویت می رسد. معمولاً سه روش برای احراز هویت غیر حضوری دریافت کد بورسی وجود دارد:

  • استفاده از اپلیکیشن سیگنال
  • استفاده از اپلیکیشن آپ
  • استفاده از اپلیکیشن کارگزاری آشنا

آیا برای دریافت کد بورسی باید هزینه ای بپردازیم؟

دریافت کد بورسی و کد سجام در بسیاری از شرکت های کارگزاری رایگان می باشد. اگر برای دریافت این کد و احراز هویت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایید، احتمالاً باید مبلغی حدود ۱۰۰۰۰ تومان برای آن هزینه نمایید. ولی شما می‌توانید کد بورسی را با مراجعه حضوری به دفاتر کارگزاری منتخب خود بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای دریافت کنید.

من کد بورسی خود را دریافت کرده ام. حالا کدام سهم را بخرم؟

این سؤال در بازار سرمایه یک سؤال ارزشمند و حیاتی محسوب می شود. متقاضیان دریافت کد بورسی از سازمان بورس باید بدانند که دریافت این کد تنها مجوزی برای ورود آنها به بازار بورس بوده و هیچ سود و زیانی برای آنها تعریف نخواهد کرد. در واقع شما برای خرید و فروش سهام در این بازار به ابزار دیگری نیاز خواهید داشت که سازمان بورس هیچ مسئولیتی برای ارائه  آن ابزار به شما ندارد. اینکه کدام سهم مستعد رشد بوده و می تواند سود خوبی برای شما به ارمغان بیاورد، سؤالی است که اگر پاسخ آن را نمی دانید، از نظر فنی قابلیت خرید و فروش در بازار سهام را ندارید. بیایید این موضوع را با یک مثال، ساده تر کنیم. تصور کنید که نیاز به خرید موبایل دارید و برای خرید آن به بازار مراجعه می کنید. اما در بازار هزاران نمونه از این دستگاه وجود دارد. کدام یک بهترین گزینه برای شما خواهد بود؟ مسلماً هر کس برای خرید خود معیارهایی دارد.

برند گوشی، قدرت دوربین، اندازه‌ صفحه نمایش، حافظه‌ داخلی دستگاه و سایر معیارهایی که در خرید یک گوشی موبایل باید آنها را مد نظر قرار دهید. همین امر درباره خرید و فروش سهام نیز دقیقاً صادق است. اینکه کدام سهم راندمان بهترین داشته و مستعد رشد در هفته‌ها و ماه های آتی است، نیاز به بررسی معیارهایی در آن دارد. شناخت این معیارها و استفاده از آنها در هنگام خرد و فروش سهام رمز موفقیت هر فرد و هر سرمایه‌گذار در بازار بورس می‌باشد. بدون آموزش و یادگیری این نکات و معیارها شما مانند قایقی کوچک در دریای طوفانی و متلاطم خواهید بود که با هر موجی به سمتی کشیده خواهید شد. موج سواران برندگان واقعی در بازار بورس هستند. از این رو ورود به این بازار مانند هر ابزار دیگری نیاز به برخی آموزش‌ها و فنونی دارد. اتفاقاً شما باید بهترین این فنون را یاد بگیرید. بهترین، با تجربه ترین و البته موفق‌ترین افراد در این بازار در «خانه‌ سرمایه» گرد هم آمده اند تا هزاران روز تلاش‌ها و تجارب خود را در اختیار شما قرار دهند.

نکاتی در رابطه با کد بورسی

      • بر طبق قانون سازمان بورس و اوراق بهادار، برای اینکه شما بتوانید به‌صورت آنلاین به خرید و فروش سهام و سایر اوراق بپردازید بایستی حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم باشید. به همین دلیل چنانچه شما می‌خواهید کد آنلاین دریافت نمایید بایستی مدرک مزبور را همراه داشته باشید. اما اگر مدرک تحصیلی شما زیر دیپلم می‌باشد و از طرفی تمایل به سرمایه‌گذاری دارید مشکلی بابت دریافت کد بورسی ندارید و با مراجعه حضوری و انجام تمامی مراحل برای شما کد سهامداری صادر خواهد شد با این تفاوت که کد معاملاتی آنلاین دریافت نخواهید کرد و برای انجام معاملات می‌بایست به‌صورت حضوری و درخواست تلفنی، درخواست خرید یا فروش خود را به کارگزار اعلام فرمایید. در رابطه با دریافت کد بورسی غیرحضوری در مقاله بعدی توضیحاتی ارائه خواهد شد.
      • شما با دریافت کد بورسی، می‌توانید اوراق بهادار موجود در بازار بورس، فرابورس، اخزا، سخاب، اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق اختیار فروش تبعی و اوراق تسهیلات مسکن را معامله نمایید.
      • تنها نهادی که می‌توانید جهت دریافت کد سهامداری به آن مراجعه نمایید کارگزاری‌های مورد تائید سازمان بورس و اوراق بهادار هستند و این نکته را حتماً مدنظر قرار دهید. جهت مشاهده لیست کارگزاران مورد تائید، اینجا را کلیک نمایید.
      • قبل از اقدام به افتتاح حساب در یک کارگزاری در مورد گزینش بهترین کارگزاری تحقیق نمایید تا تنها به یکی از کارگزاری‌ها برای یک‌بار مراجعه نمایید و نیازی به مراجعات متعدد به کارگزاری‌های مختلف به دلیل ضعف کارگزاری‌های پیشین نداشته باشید.
      • حتماً به این موضوع عنایت داشته باشید که بابت ثبت‌نام در کارگزاری هزینه‌ای را پرداخت نخواهید کرد و درآمد اصلی کارگزاری‌ها از محل معاملات شما است که به‌اصطلاح به آن کارمزد معاملات می‌گویند.
      • شما پس از انجام مراحل اولیه ثبت نام در بورس و دریافت کد بورسی در هر زمانی می‌توانید اقدام به خرید یا فروش اوراق خود نمایید. اما این نکته را مدنظر داشته باشید که چنانچه شما برای یک مدت طولانی (که طبق قانون ۹۰ روز است) معامله‌ای در حساب کاربری آنلاین خود انجام ندهید حساب شما به‌منزله یک حساب راکد محسوب شده و مسدود می‌شود و جهت راه‌اندازی مجدد آن می‌بایست به کارگزاری مراجعه کرده و حساب خود را فعال نمایید. اگر سال‌ها قبل در یکی از کارگزاری‌ها اقدام به افتتاح حساب کرده‌اید و الان هیچ‌کدام از موارد رو در ذهن ندارید با توجه به مطالب گفته‌شده به یکی از کارگزاری‌ها مراجعه نمایید. آن کارگزاری کد بورسی شما را با توجه به کد ملی استعلام کرده و ثبت‌نام شما را تکمیل خواهد کرد.
      • همان‌طور که گفتیم کد بورسی یک کد یکتا است. اما شما درصورتی‌که تمایل داشته باشید می‌توانید در چند کارگزاری اقدام به افتتاح حساب نمایید. با انجام این کار بایستی توجه فرمایید برای کد بورسی شما کدهای معاملاتی آنلاین متفاوتی صادر می‌گردد، درواقع کد سهامداری شما در تمامی کارگزاری‌ها یکی است ولی هر کارگزاری برای شما یک کد آنلاین معاملاتی متفاوت صادر می‌کند که شما با ورود اطلاعات خود وارد سیستم معاملاتی آن کارگزاری می‌شوید.
      • بعضی از افراد چون شماره حساب خود را حفظ هستند دفترچه حساب خود را همراه نمی‌برند، ولی عنایت داشته باشید که با توجه به اینکه بایستی اطلاعات متعددی را با جزییات وارد نمایید تا اطلاعات تکمیل گردد به همین دلیل حتماً مدارک خود را به‌طور کامل همراه داشته باشید.
لینک کوتاه : https://nwnews.ir/?p=946

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.