3

گس در اتریوم به چه معناست؟

  • کد خبر : 906
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۱
گس در اتریوم به چه معناست؟

گس در اتریوم به چه معناست؟ | احتمالا نام گس هم به گوشتان خورده است. اکثر افراد Gas را تنها چیزی مانند کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم در نظر می‌گیرند چیزی مانند Fee تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین که بابت هر تراکنش، مقداری به عنوان کارمزد باید به ماینرهای شبکه پرداخت شود. اما مسئله بسیار […]

گس در اتریوم به چه معناست؟ | احتمالا نام گس هم به گوشتان خورده است. اکثر افراد Gas را تنها چیزی مانند کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم در نظر می‌گیرند چیزی مانند Fee تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین که بابت هر تراکنش، مقداری به عنوان کارمزد باید به ماینرهای شبکه پرداخت شود. اما مسئله بسیار فراتر از این است و گس در شبکه اتریوم با کارمزد تراکنش‌های بیت کوین بسیار متفاوت است. پس گس در اتریوم چیست و محاسبه کارمزد در شبکه بلاکچین اتریوم چگونه است. با ما همراه باشید تا به این پرسش ها پاسخ دهیم.

گس (GAS) چیست؟

گس یک واحد اندازه گیری در شبکه اتریوم است که کارمحاسباتی تراکنش ها را و یا انجام قراردادهای هوشمند را در شبکه اتیرم به عهده دارد. این سیستم شبیه  به کیلو وات، واحد اندازه گیری ااکتریسیته است که برای اندازه گیری اکتریسیته مصرفی خانه ها استفاده  می شود. برق مصرفی برحسب دلار و سنت اندازه گیری نمی شود، بلکه به ازای هر(KWH) کیلووات یا هرکیلووات در ساعت محاسبه می شود.

مقدار گسی که برای تراکنش های مختلف مصرف می شود متفاوت است.. برای مثال، یک تراکنش ساده، که یک اتریوم را از یک مکانی به مکان دیگر منتقل می کند به ارزش ۲۱۰۰۰ گس است در حالی که انتقال توکن های ICO از کیف شما به کیف اتیریم من  (MEW) هزینه های این تراکنش بیشتر است ، زیرا محاسبات در سطح بالاتری انجام می شود.

اجرای قراردادهای هوشمند توسط یک ماینر انجام می شود، او برق و زمان خودش را صرف می کند و ازسخت افزار محاسباتی خود برای اجرای کدها استفاده می کند تا یک تراکنش انجام شود.

گس (Gas) در اتریوم چیست؟

چرا گس در بیت کوین وجود ندارد؟

اولین سوالی که برای افراد مطرح می‌شود این است که چرا در شبکه اتریوم چیزی به‌نام گس تعریف شده است و چرا مانند بیت کوین کارمزد را مستقیماً با همان اتر تعیین نمی‌کنند؟ پاسخ در هدف این دو شبکه نهفته است. بیت کوین پول و انتقال آن را غیرمتمرکز کرد، اما اتریوم می‌خواهد علاوه بر پول، با قراردادهای هوشمند بقیه فرایندها را هم غیرمتمرکز کند.

علت ایجاد بیت کوین، پرسش‌هایی مشترک بین تمام افراد بود:

  • آیا می‌توان یک شبکه پرداختی ساخت که بدون نیاز به واسطه و دولت، ارزش (پول) را در سراسر جهان جابه‌جا کند؟
  • آیا می‌توان یک پول غیرمتمرکز ایجاد کرد که به دولت و شرکت‌ها نیاز نداشته باشد و حق توزیع آن در دست مردم باشد؟

خالق گمنام بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو، با معرفی پدیده انقلابی خود به این پرسش‌ها پاسخ داد. سرانجام ما به سیستم پولی غیرمتمرکزی دست یافتیم که می‌تواند ارزش را مستقیماً و بدون نیاز به واسطه از شخصی به شخص دیگر منتقل کند.

با این حال، بیت کوین، مشابه با تمام بلاک چین‌های نسل اول مشکلی داشت؛ این شبکه فقط تراکنش‌های مالی را ممکن می‌کرد و هیچ راهی برای افزودن شرایطی خاص به این تراکنش‌ها وجود نداشت. برای مثال، بهزاد می‌تواند ۵ بیت کوین به مجید بفرستد، اما نمی‌تواند وظایفی تعیین کند که فقط در صورت انجام‌ آنها توسط مجید پول پرداخت شود.

البته در بیت کوین هم می‌توان این شرایط را تعیین کرد، اما نحوه کار بسیار دشوار و زمان‌بر است. قراردادهای هوشمند برای حل این مسئله به کمک ما آمدند.

گس در اتریوم چیست؟

گفتیم که در شبکه اتریوم علاوه بر تراکنش معمولی، امکان اجرای برنامه هم وجود دارد. اما آیا کد همه برنامه‌ها یکسان است؟ آیا عملیات‌های هر برنامه یکسان است؟ آیا یک برنامه نمی‌تواند سنگین‌تر از دیگری باشد؟ آیا منطقی است که هم برای عملیات‌های سنگین و هم برای عملیات‌های سبک کارمزدی یکسان پرداخت شود؟ بنابراین ما نیاز به واحدی داریم تا با آن متوجه شویم هر عملیات نسبت به پردازش موردنیاز، مستلزم چقدر کارمزد است. همان طور که در ابتدای این مقاله توضیح داده شد، گس واحدی است که میزان تلاش محاسباتی برای انجام عملیات مشخصی را اندازه‌گیری می‌کند.

برای درک بهتر توضیحات بالا، فرض کنید هدف یک خودرو این باشد که از تهران به اصفهان برسد و هدف یک خودروی دیگر این باشد که از تهران به مشهد برسد. آیا این دو خودرو به یک میزان کار انجام می‌دهند؟

همان طور که اشاره کردیم، در اتریوم قراردادهای هوشمند با استفاده از زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی نوشته می‌شوند و برای اجرای هر خط کد در سالیدیتی به میزان مشخصی گس احتیاج است.

ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که چه نیازی به داشتن واحد گس داریم و چرا مثلاً نمی‌گوییم یک عملیات خاص باید ۰.۰۱ اتر کارمزد پرداخت کند؟ پاسخ این است که شبکه اتریوم همیشه در یک وضعیت ثابت نیست. گاهی اوقات این شبکه خلوت است و بنابراین می‌توانیم با پرداخت هزینه گس کمتری عملیات خود را انجام دهیم و گاهی اوقات که شبکه شلوغ می‌شود، باید مبلغ بیشتری کارمزد پرداخت کنیم. اگر کارمزد شبکه به‌صورت مستقیم با اتر تعیین می‌شد، با افزایش قیمت اتر، رقم کارمزدها به‌شدت بالا می‌رفت. مثلاً ممکن است کارمزد یک عملیات خاص ۰.۰۵ اتر تعیین شود و در این صورت اگر قیمت اتر ۱۰,۰۰۰ دلار بود، باید برای آن ۵۰۰ دلار کارمزد پرداخت می‌کردیم که به هیچ عنوان منطقی نیست.

قیمت Gas اتریوم چگونه تعیین می شود؟

قیمت gas از طریق مکانیسم حراج قیمت تعیین می‌شود. همانطور که گفتیم در این سیستم، هر فرستنده و ارسال‌کننده دستور، قیمتی را پیشنهاد می‌دهد که به gas limit شناخته می‌شود. در واقع این gas limit مقداری است که فرستنده مایل است پرداخت کند. ماینرها از میان تراکنش‌های ارسال شده و با توجه به مقدار gas اختصاص یافته به آن، تراکنش‌های مورد علاقه خود را انتخاب کرده و پردازش بر روی آن را آغاز کرده و در انتها وارد زنجیره بلوکی می‌کنند.

به طور کلی قیمت گس با توجه به پیشنهاد ارائه شده توسط فرستنده مشخص می شود و چیزی که در عمل اتفاق می‌افتد این است که ماینرها تراکنش‌های با کارمزد بالاتر را انتخاب می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود که کارمزد تراکنش‌ها برای تراکنش‌های بعدی نیز بالا بماند و فرستنده‌ها مجبورند برای آنکه توسط ماینرها پذیرفته شوند، حداقل همان کارمزد قبلی را پرداخت کنند.

معایب Gas اتریوم

هرچند مکانیزم Gas به دلیل نحوه انجام معاملات نوآورانه بوده‌است اما در عمل مستعد ایجاد مشکلاتی نیز می‌باشد.

این مشکلات زمانی مشخص می شود که Gas limit یک تراکنش مقدار بالایی باشد… برای هر بلوک در شبکه بلاکچین اتریوم، کارمزد تراکنش‌ها یا همان Gas limit مقدار مشخصی است که از قبل تعیین شده است.

تراکنشی را در نظر بگیرید که gas limit آن ۱۰ هزار gas می‌باشد. در مورد این تراکنش، ماینرها تمایل کمتری به پردازش آن دارند. به همین دلیل تراکنش عموما توسط ماینرها بازگردانده خواهد شد؛ زیرا از نظر اقتصادی برای آنها به‌صرفه نخواهد بود.

برای مثال، برای ماینرها، بررسی دو تراکنش جدا با کارمزد ۲۱۰۰۰ gas اقتصادی‌تر است از انجام یک تراکنش با کارمزد ۴۲۰۰۰ gas. وجود این ویژگی در شبکه، مسئله‌ساز خواهد شد.

مشکل دیگر Gas ایجاد شلوغی در شبکه است. مکانیزم حراج مورد استفاده در شبکه اتریوم، تقاضای شبکه را در نظر نمی‌گیرد؛ که این موضوع منجر به ازدحام و شلوغی در شبکه می‌شود. این ازدحام در شبکه به اندازه‌ای است که در برخی موارد، حتی باعث شده که برخی از برنامه‌هایی که بر روی شبکه راه‌اندازی شده‌اند، متوقف شوند.

تمامی این مشکلات و ایرادهایی که از شبکه اتریوم ذکر شد، مربوط به شبکه فعلی اتریوم می‌شود. بسیاری از این مشکلات توسط توسعه‌دهندگان این ارز دیجیتال شناسایی شده و در اتریوم ۲ راه‌حل‌هایی برای رفع آن در نظر گرفته شده‌است.

Gwei چیست؟

واحد اندازه‌گیری گس در شبکه اتریوم گیگا وی (Giga Wei) است. وی کوچکترین واحد اتر (ETH) است که مشابه ساتوشی در بیت کوین است. در واقع هر اتر معادل یک کونیتیلیون یا ۱۰ به توان ۱۸ وی است. هر گیگا وی (Gwei) هم معادل یک میلیارد یا ۱۰ به توان ۹ وی است. در شبکه اتریوم قیمت گس به وسیله همین واحد گیگا وی تعیین می‌شود و با اتر قابل پرداخت است.

 

لینک کوتاه : https://nwnews.ir/?p=906

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  1. Gwei چیست؟

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.