3

عرضه‌ اولیه‌ سکه (ICO) به چه معناست؟

  • کد خبر : 910
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰:۴۹
عرضه‌ اولیه‌ سکه (ICO) به چه معناست؟

عرضه‌ اولیه‌ سکه (ICO) به چه معناست؟ | کمتر کسی است که نام عرضه اولیه کوین یا توکن را نشنیده باشد. تقریبا غیرممکن است که چیزی در مورد بلاک چین و ارزهای دیجیتال شنیده باشید و اسم ICO به گوشتان نخورده باشد. اما ICO مخفف چیست و به چه معنی است؟ تعریف خلاصه این مفهوم در […]

عرضه‌ اولیه‌ سکه (ICO) به چه معناست؟ | کمتر کسی است که نام عرضه اولیه کوین یا توکن را نشنیده باشد. تقریبا غیرممکن است که چیزی در مورد بلاک چین و ارزهای دیجیتال شنیده باشید و اسم ICO به گوشتان نخورده باشد. اما ICO مخفف چیست و به چه معنی است؟ تعریف خلاصه این مفهوم در بازار رمز ارزها این است که هر پروژه بلاک چین برای راه‌اندازی، به سرمایه اولیه نیاز دارد که ICO روشی برای تامین سرمایه از راه عرضه اولیه ارز دیجیتال مدنظر است. در این مقاله این مفهوم را به صورت کامل توضیح داده‌ایم.

ICO چیست

ICO چیست؟

ابتدا می‌خواهیم بدانیم که ICO یا عرضه اولیه کوین چیست ؟ این روش یک نوع جذب سرمایه برای پروژه‌های ارزهای دیجیتال است. در این روش، صاحبان یک ارز دیجیتال جهت جذب سرمایه، توکن شبکه خود را به فروش گذاشته و در ازای عرضه اولیه توکن خود به سرمایه‌گذاران، از آنها بیت کوین یا اتریوم دریافت می‌کنند.

ICO در لغت به معنی عرضه اولیه کوین بوده که مخفف عبارت Initial Coin Offering است. تعریف این مفهوم، در عمل به فرایندی گفته می‌شود که در آن کمک‌های مالی جمع‌آوری می‌شود. پروژه ها در عرضه اولیه توکن، برای اینکه اهداف خود را پیش ببرند توکن‌های خود را به فروش می‌گذارند تا سرمایه جذب کنند. این ارز دیجیتال که قرار است عرضه اولیه شود بر بستر یک شبکه بلاک چین پیاده می‌شود و اکثر پروژه‌های موجود از بلاک چین اتریوم برای این کار استفاده می‌کنند.

در سراسر دنیا بسیاری از شرکت‌ها یا حتی گروه کوچکی از افراد به دنبال راه‌اندازی کسب و کار مرتبط به حوزه ارزهای دیجیتال برای خود هستند، ایده جالب و خلاقانه‌ای هم در سر دارند، اما سرمایه اولیه این‌کار را ندارند. آنها می‌توانند به صورت غیر متمرکز و با اعلام ICO خود، از همه مردم در هر جای دنیا سرمایه جذب کنند.

تاریخچه پیدایش ICO

تاریخچه پیدایش ICO

اولین ICO در ۳۱ جولای ۲۰۱۳ (۹ مرداد ۱۳۹۲) توسط پروژه مسترکوین (Mastercoin) برگزار شد. این پروژه به رهبری براک پیرس و اسکات واکر به طور رسمی با یک اعلام عمومی برای جمع‌آوری سرمایه اولیه راه‌اندازی شد که در آن هرکس می‌توانست با ارسال بیت کوین به یک آدرس کیف پول خاص، توکن مسترکوینز (Mastercoins) را خریداری کند. با به بار نشستن پروژه و بالا رفتن ارزش سهام این تیم، سرمایه‌گذاران می‌توانستند ارز دیجیتال خود را در بازار بفروشند و از این طریق به سود برسند. در این پروژه مجموعا ۵۰۰ نفر شرکت کردند و چیزی حدود ۴۷۰۰ بیت کوین جمع‌آوری شد که در آن زمان معادل با ۵ میلیون دلار بود. قیمت بیت کوین در دسامبر همان سال از ۱۰۰ دلار به ۱۰۰۰ دلار افزایش پیدا کرد.

ورود اتریوم و تحول در عرضه اولیه کوین (ICO)

ICO ای که جهان را تغییر داد توسط بنیانگذار اتریوم، ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۴ رهبری شد. طبق گزارش‌ها، حدود ۱۲ ساعت پس از آغاز فروش توکن، ۷.۴ میلیون اتر فروخته شد که در آن زمان معادل حدود ۳،۷۰۰ بیت کوین یا ۲.۳ میلیون دلار بود. گزارش‌ها حاکی از آن است که تیم اتریوم بیش از ۱۵ میلیون دلار برای راه‌اندازی پروژه جمع‌آوری کرد و شروع به گسترش پلتفرم خود کرد. استاندارد ERC20 اتریوم، تحول عظیمی بر روی حوزه عرضه اولیه ارزهای دیجیتال ایجاد کرد؛ دلیل این تحول چیست؟ با ورود اتریوم، این شبکه بلاک چین به بستری برای برگزاری ICO تبدیل شد و مدل سنتی آن را به کلی تغییر داد. اتریوم این تحول را به کمک قراردادهای هوشمند عملی ایجاد کرد.

یک مثال :

عرضه‌ اولیه‌ سکه (ICO) چیست؟

برای درک بهتر ICO به این مثال توجه کنید. اسامی کاملا فرضی هستند.

یک مهندس نرم افزار به نام آقای ایکس ایده‌ای جالب به ذهنش می‌رسد که می‌تواند با استفاده از فناوری غیرمتمرکز بلاک چین، آن را عملی کند.

فرض کنیم ایده او ساخت یک پلتفرم غیرمتمرکز برای تبلیغات است. او اسم توکن پلتفرم خود را «adscoin» می‌گذارد که با آن تبلیغ‌دهندگان می‌توانند هزینه تبلیغات خود را به تبلیغ‌کنندگان پرداخت کنند. بنابراین adscoin یک توکن کاربردی است که اگر کاربران پلتفرم افزایش یابد، قیمت توکن‌ هم افزایش می‌یابد.

آقای ایکس تیم خود را جمع می‌کند تا ایده‌اش را هر چه سریع‌تر عملی کند. اما یک مشکل وجود دارد. برای توسعه پروژه نیاز به بودجه و سرمایه است. آقای ایکس برای جذب سرمایه راه‌های مختلفی را پیش رو دارد. می‌تواند با یک سرمایه‌گذار حقیقی قرارداد ببندد یا با متقاعد کردن یک شرکت شتابدهنده محلی، سرمایه مورد نیازش را بدست آورد.

اما حالا که در پروژه آقای ایکس چیزی به نام بلاک چین و توکن تعریف شده است، چرا از ICO استفاده نکند و از عموم مردم سراسر جهان برای جذب سرمایه کمک نگیرد؟

اما یک مشکل دیگر. وقتی پروژه هنوز آماده نشده است، چگونه توکن‌ بسازد و به فروش برساند؟ بلاک چین‌هایی مثل اتریوم که از قرارداد هوشمند پشتیبانی می‌کنند، به کمک او می‌آیند. او با استفاده از پلتفرم اتریوم و قراردادهای هوشمند خیلی سریع مقداری توکن می‌سازد و به همراه تیمش یک اوراق سفید (توضیحات پروژه) تنظیم می‌کند و در سایتی که برای ICO‌ در نظر گرفته است، به همراه یک سری توضیحات اضافی از پروژه و تیم، قرار می‌دهد.

سرمایه‌گذاران زیادی درباره پروژه او می‌خوانند و در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند و در قبال پولشان توکن می‌گیرند. حالا آقای ایکس با پول بدست آمده ایده خود را عملی می‌کند و بلاک چین مخصوص خود را می‌سازد. سپس طی یک فرایند فنی توکن‌های اتریوم به شبکه اصلی یعنی همان بلاک چین جدید منتقل می‌شوند.

پروژه با موفقیت به اهداف خود می‌رسد، ارزش توکن‌های adscoin چند برابر می‌شود و سرمایه‌گذارانی که در آن سرمایه‌گذاری کرده بود، مزه سودهای چند صد درصدی را می‌چشند.

این یک روی سکه بود. در روی دیگر سکه که بیشتر رخ می‌دهد، آقای ایکس پس از جذب سرمایه، از خیر پروژه و ایده‌اش می‌گذرد و با پول سرمایه‌گذاران زندگی مجلل خود را آغاز می‌کند.

وضعیت ICO در سال ۲۰۲۰

ICO بخشی از بازار ارزهای دیجیتال بود که در سال‌ها ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ با اقبال معامله‌گران بازار ارزهای رمزنگاری شده مواجه شد. پروژه‌هایی که از این طریق به بازار ارزهای دیجیتال وارد شدند، بسیار زیاد است. اما امروز بخش عمده‌ای از آن پروژه‌ها در بازار حضور فعالی ندارند. برخی از این پروژه‌ها کلاهبرداری بودند و صرفا از هیجان ایجاد شده در بازار، برای کسب ثروت یک شبه استفاده کردند. اما در این میان پروژه‌های بسیار قدرتمندی همچون صرافی بایننس نیز معرفی شده است. در سال ۲۰۱۹ با ورود IEO ها کم کم ICO کم رنگ شدند و بیشتر پروژه‌های ارزهای دیجیتال برای تامین سرمایه مورد نیاز خود از این روش استفاده می‌کردند.

سال ۲۰۲۰ و با رونق حوزه دیفای روش جدیدی برای تامین سرمایه اولیه مورد نیاز برای پروژه‌های رمزارزها معرفی شد که اصطلاحا به آن IDO می‌گویند. عرضه اولیه دیفای روشی برای جذب سرمایه از طریق امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای است. از این رو، به آن عرضه اولیه صرافی‌های غیرمتمرکز یا  Initial DEX Offering نیز گفته می‌شود. برخلاف روش‌های قبلی، IDO غیرمتمرکز است و برای استفاده در پروتکل‌های دیفای که سعی در ساخت سیستم‌های مالی نوآورانه و مقیاس‌پذیر را دارند به کار می‌رود. با این حال ، هنوز هم در مرحله آزمایش خود است. سه توکن UMA،  Comp و BAL را می‌توان جز موفق‌ترین توکن‌هایی که با این روش تامین سرمایه خود را انجام داده‌اند، در نظر گرفت.

کلام آخر

بازار ارزهای دیجیتال مدام در حال گسترش است. بر اساس فناوری‌های ارائه شده در این حوزه، روش‌های تامین سرمایه اولیه پروژه‌ها نیز تغییر خواهد کرد. عرضه اولیه ارز دیجیتال در ابتدا به روش ICO صورت می‌گرفت. عرضه اولیه کوین یا Initial Coin Offering که به صورت مخفف ICO نام‌گذاری می‌شود، روشی است که هنوز منسوخ نشده است، اما به دلیل کلاهبرداری های زیادی که توسط ICO صورت گرفت راهکارهای بهتری نسبت به آن عرضه شده است. ممکن است روش جدیدی به نام IEO و سپس با رونق حوزه دیفای، IDO در بازار بهتر از ICO باشند.

لینک کوتاه : https://nwnews.ir/?p=910

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.