ماجرای کلاهبرداری تیمون در شمال غرب ایران
ماجرای کلاهبرداری تیمون در شمال غرب ایران ، به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجوف وعده سود ۱۰۰ درصدی در ۱۷ روز توانست بخش زیادی از مردم را در شمالغربی کشور فریب دهد.
وعدهای که تنها برای سرچشمههای «تیمون» سودده بود و سیلابش به سایر حسابهای کاربری رسید. تبلیغات فریبکارانه در مناطق شمالغربی ایران در طول ماههای اخیر بهاندازهای بالا رفت که فرماندار خوی مجبور شد بنرهایی در سطح شهر نصب کرده و مردم را از این کلاهبرداری آگاه کند.
درنهایت با وجود اینکه ۱۴ سرشاخه دستگیر شدند و سایت تیمون از دسترس خارج شد، با بررسی آدرس یکی از کیف پولهایی که تیمون برای واریز تتر (استیبلکوین ارز دیجیتال) دراختیار کاربران خود قرار داده است، میتوان دریافت همچنان افرادی به ولت معرفیشده توسط این سایت، پول واریز میکنند و سرمایه خود را از دست میدهند.
تاریخ برای طمعکاران همیشه تکرار میشود| ماجرای کلاهبرداری تیمون
اوایل سال ۱۳۷۹ زمزمه پیدایش راهی برای کسب درآمدهای بالا در شهرهای مختلف ایران شنیده شد. فعالیتی که با نام نتورکمارکتینگ یا بازاریابی شبکهای شناخته میشد. متقاضی را وادار به پرداخت مبلغی بابت خرید کالایی بیارزش به یک شرکت و معرفی آن به دوستان و آشنایان میکرد.
در سال ۱۳۸۳ پس از شکایتهای بسیار توسط مالباختگان از شرکت هرمی گلدکوئیست. دولت فعالیت اینگونه شرکتها را ممنوع و افراد زیادی را دستگیر کرد. اما همچنان فعالیت غیرقانونی این افراد ادامه پیدا کرد.
تا درنهایت در دهه ۹۰ با وضع قوانین جدید، چندین شرکت ایرانی با نامهای جدید فعالیت خود را ازسر گرفتند.
فیسلوفی که دزد شد! ماجرای کلاهبرداری تیمون
تیمون فیلسوف یونان قدیم در قرن پنجم پیش از میلاد مسیح بود که پس از ازدست دادن ثروت خود مخالف نوع بشر شد و نسبت به انسانها احساس نفرت میکرد. تیمون امروز، اما با ظاهری مدرنتر ظاهرشده و ثروت خود را هنگامی کسب میکند که نوع بشری ثروت خود را از دست بدهند.
پروژه تیمون تبلیغات خود را در شبکههای اجتماعی مختلف مانند تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب، آپارات و دیوار آغاز کرد و درحال حاضر پلتفرمهای ایرانی آپارات و دیوار تبلیغات مختلفی را که از این پروژه در بستر آنها وجود داشت، حذف کردهاند.
اما ویدئوهای آموزشی همراه با لینکهای رفرال در تلگرام، اینستاگرام و یوتیوب همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
این پروژه کار خود را با ثبت یک دامنه فروش آنلاین محصولات آغاز کرد و با معرفی خود بهعنوان یک آنلاینشاپ کرهای مشغول فعالیت شد درحالیکه این پروژه هیچ رابطهای با سایت اصلی ندارد و با جعل نام سعی در کلاهبرداری از کاربران خود دارد.
تیمون، پانزی یا هرمی؟
در سیستم پانزی، گیرنده سرمایه، هیچ نیازی به فعالیت اقتصادی ندارد و صرفا از پول افراد جدید، سهم قدیمیترها را پرداخت میکند و بهمحض کُندشدن روند جذب سرمایه، شرکت بهسمت فروپاشی میرود.
زیرا برای پرداخت سود افراد قدیمی مجبور میشود به منابع مالی خود دست ببرد. بسیاری از موسسات اعتباری کشور نیز از همین روش استفاده میکردند که سرنوشت آنها در سال ۹۶ به ورشکستگی منجر شد.
این سیستمها معمولا در سالهای ابتدایی فعالیت خود، برای جلب اعتماد مردم بسیار خوشحساب عمل میکنند و با توجه به اینکه شما نمیتوانید تا مدت زمانی مشخص سرمایه اولیه خود را برداشت کنید.
بهعنوان یک کلاهبرداری هرمی، هیچگونه فعالیت اقتصادی صورت نمیگرفت و فقط کاربران این پلتفرمها با معرفی افراد جدید و ورود پول توسط آنها به سیستم به حیات خود ادامه میدادند.
اما در شیوههای جدید کلاهبرداری هرمی، گردانندگان این پروژهها با ایجاد یک مدل اقتصادی فرضی مانند خریدوفروش کالا به کاربران خود القا میکنند.
به همین دلیل سرمایهگذاری در پروژههایی که مدل اقتصادی اینچنینی دارند کاملا اشتباه است. همچنین اگر حتی عضو اولین نفراتی که در این سیستمها وارد میشوند، باشید و سود خوبی کسب کنید، قطعا .درازای سود دریافتی شما بسیاری از افراد متحمل ضرر شدهاند.