2

روش های تحلیل پرایس اکشن

  • کد خبر : 1326
  • ۰۳ تیر ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۱
روش های تحلیل پرایس اکشن

روش های تحلیل پرایس اکشن | فعالان بازار مالی طی دوره‌های مختلف، همواره شاهد معرفی روش‌های جدید تحلیل نمودار قیمت بوده‌اند. یکی از روش‌های بسیار مطرح سال‌های اخیر در تحلیل تکنیکال، پرایس اکشن است.Price Action Trading که به اختصار PAT خوانده می‌شود، یک شیوه نوین تحلیل و معامله‌گری در بازار مالی است. تحلیل‌گران سبک پرایس […]

روش های تحلیل پرایس اکشن | فعالان بازار مالی طی دوره‌های مختلف، همواره شاهد معرفی روش‌های جدید تحلیل نمودار قیمت بوده‌اند. یکی از روش‌های بسیار مطرح سال‌های اخیر در تحلیل تکنیکال، پرایس اکشن است.Price Action Trading که به اختصار PAT خوانده می‌شود، یک شیوه نوین تحلیل و معامله‌گری در بازار مالی است. تحلیل‌گران سبک پرایس اکشن به منظور تحلیل وضعیت نمودار و دریافت سیگنال‌های ورود و خروج، صرفاً از خود داده‌های قیمت استفاده می‌کنند.همانند سایر روش‌های تکنیکال، پیش‌بینی روند آتی و یافتن نقاط احتمالی بازگشت بازار، جزء اهداف اصلی تحلیل نموداری به روش پرایس اکشن می‌باشد؛ اما طرف‌داران این روش معتقدند، که تحلیل‌های پرایسی دارای حداقل خطا و تأخیر زمانی است!منطق عدم استفاده از سایر ابزار تکنیکالی نظیر اندیکاتور در پرایس اکشن این است، که خروجی این ابزار بر اساس اعمال فرمول‌های ریاضی بر داده‌های قیمتی محاسبه می‌شوند و از این لحاظ، وجود تأخیر هر چند کوچک نسبت به روند قیمت، غیر قابل انکار است.ابزار مورد استفاده تحلیل‌گران پرایس اکشن همان‌طور که بدان اشاره نمودیم؛ تحلیل نمودار به سبک پرایس اکشن به هیچ‌گونه ابزار خاصی نیاز نداشته و هر معامله‌گر صرفاً با دسترسی به نمودار خام قیمت از طریق یکی از پلتفرم‌های تحلیل تکنیکال می‌تواند، سهام یا هر دارایی دیگری را به این روش تحلیل کند.تحلیل‌گران پرایس اکشن معمولاً از نمودارهای شمعی (کندل استیک) استفاده نموده و به منظور تحلیل روند بازار از الگوهای شمعی، قیمتی و سطوح بازگشتی بهره می‌برند.آیا تحلیل پرایس اکشن مختص معامله گران روزانه است؟روش پرایس اکشن برای بسیاری از فعالان بازار مالی، تداعی‌کننده معاملات میان‌روزی و کوتاه‌مدتی است؛ زیرا اغلب توسط نوسان‌گیران در بازارهای مختف استفاده می‌شود! اما خوشبختانه این یک تصور اشتباه است.پرایس اکشن یکی از منعطف‌ترین روش‌های تحلیل تکنیکال در بازار مالی است، که در تمام تایم‌فریم‌ها و برای معامله‌گران با افق‌های سرمایه‌گذاری متفاوت (کوتاه، میان و بلندمدتی) قابل استفاده می‌باشد.در واقع این جامعیت کاربرد، ناشی از اصول ساده و قدرتمند این روش تحلیل نموداری است. هم‌چنین قابلیت استفاده و پیاده‌سازی در اغلب بازارهای مالی، از سایر مزایای مهم روش پرایس اکشن می‌باشد.

ابزار مورد استفاده تحلیل‌گران پرایس اکشن

همان‌طور که بدان اشاره نمودیم؛ تحلیل نمودار به سبک پرایس اکشن به هیچ‌گونه ابزار خاصی نیاز نداشته و هر معامله‌گر صرفاً با دسترسی به نمودار خام قیمت از طریق یکی از پلتفرم‌های تحلیل تکنیکال می‌تواند، سهام یا هر دارایی دیگری را به این روش تحلیل کند.

آیا تحلیل پرایس اکشن مختص معامله گران روزانه است؟

روش پرایس اکشن برای بسیاری از فعالان بازار مالی، تداعی‌کننده معاملات میان‌روزی و کوتاه‌مدتی است؛ زیرا اغلب توسط نوسان‌گیران در بازارهای مختف استفاده می‌شود! اما خوشبختانه این یک تصور اشتباه است.

در واقع این جامعیت کاربرد، ناشی از اصول ساده و قدرتمند این روش تحلیل نموداری است. هم‌چنین قابلیت استفاده و پیاده‌سازی در اغلب بازارهای مالی، از سایر مزایای مهم روش پرایس اکشن می‌باشد. در حقیقت فرض اولیه این است، که تحلیل قیمت دارایی‌ها در بازارهای مختلف از اصول یکسانی پیروی می‌کند!

۴ روش تحلیل پرایش اکشن

۱- نواحی عرضه و تقاضا

اغلب معامله‌گران با مشاهده نواحی عرضه و تقاضای مشخص شده در نمودار قیمت، این محدوده‌ها را معادل سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال کلاسیک تصور می‌کنند.

شاید این مفاهیم در ظاهر اختلاف چندانی نداشته باشند، اما در ماهیت، نحوه تعیین و کاربرد آن‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد.

مثلاً یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌ها این است، که در بحث حمایت و مقاومت معمولاً با سطحی منفرد به صورت یک عدد سروکار داریم؛ در حالی‌که روش عرضه و تقاضا یک ناحیه را در نمودار مشخص می‌کند.

توجه داشته باشید، که توضیحات زیر بر اساس مبانی روش یک معامله‌گر پرایس اکشنی معروف به نام «سم سیدن» است و سبک‌های متفاوتی برای تعیین این نواحی وجود دارد.

ترسیم سطوح عرضه

  • یافتن نواحی که از آن‌جا یک ریزش قیمتی سریع و قوی افتاده است.
  • تعیین یک بازه از قیمت بازشدن (open) آخرین کندل صعودی تا بیش‌ترین قیمت (High) قبل از وقوع ریزش قیمت

ترسیم سطوح تقاضا

  • یافتن نواحی که از آن‌جا یک افزایش قیمتی سریع و قوی افتاده است.
  • تعیین یک بازه از قیمت بازشدن (open) آخرین کندل نزولی تا کم‌ترین قیمت (Low) قبل از وقوع افزایش قیمت

لازم به ذکر است، که نواحی عرضه و تقاضا به صورت تک کندلی یا بیس (تشکیل تعدادی کندل در یک ناحیه کوچک) تشکیل می‌شوند. معامله‌گری با استفاده از نواحی عرضه و تقاضا بسیار ساده است و همانند سطوح حمایت و مقاومت می‌توان، بر اساس بازگشت به ناحیه (پولبک)، شکست و یا تبدیل این نواحی به یکدیگر خرید و فروش کنیم.

برترین روش های تحلیل پرایس اکشن

۲- پیوت‌ های قیمتی

همان‌طور که در مقاله «پیوت» اشاره شد، پیوت‌ها شامل نقاط بازگشت در نمودار قیمت بوده و به انواع مختلفی تقسیم‌ می‌شوند.

هر چند پیوت‌های قیمتی ریشه در تحلیل تکنیکال کلاسیک دارند؛ اما امروزه با توسعه این مفهوم در روش پرایس اکشن، ماهیت دقیق‌تری پیدا کرده و کاربرد آن‌ها بسیار گسترش یافته است.

بر اساس تعاریف پرایس اکشنی، اگر قیمت حداقل به اندازه سه کندل در یک راستای مشخص (صعودی یا نزولی) حرکت نموده و پس از توقف روند به واسطه تشکیل یک سقف یا کف اولیه، دوباره به اندازه حداقل سه کندل در جهت مخالف حرکت کند، نقطه بازگشتی مذکور (سقف یا کف)، یک پیوت قیمتی خواهد بود.

حال ممکن است این سؤال پیش آید، که شمع‌های قیمتی باید چه شرایطی داشته باشند؟

کندل‌هایی منجر به تشکیل پیوت می‌شوند، که اندازه آن‌ها متناسب با نوسانات جاری بازار (اصطلاحاً فول بادی یا بدنه کامل) باشد. استفاده از اندیکاتورهایی نظیر ATR و مقایسه اندازه کندل‌ها با میانگین تحرکات قیمتی گذشته می‌تواند، در تشخیص درست پیوت‌های قیمتی بسیار مفید واقع شوند.

هر پیوت قیمتی شامل دو بخش درونی و بیرونی است، که بر اساس نقاط حداکثر و حداقل شمع قیمتی ماقبل کندل پوششی (شروع روند معکوس) تعیین می‌شوند.

بر اساس این دو ناحیه می‌توان، بلافاصله پس از تشکیل (پولبک به ناحیه درونی) یا بر اساس نواحی پیوتی گذشته (پولبک، شکست یا تبدیل نواحی درونی و بیرونی) اقدام به معامله نمود.

برترین روش های تحلیل پرایس اکشن

۳- الگوی شمعی پین بار

پین بار یک الگوی تک‌‌کندلی و جزء قدرتمندترین روش‌های ورود و خروج از معامله می‌باشد. نام‌گذاری این الگو بر اساس مخففی از پینوکیو است؛ زیرا پین بار در نگاه اول یک حرکت جعلی و گمراه‌کننده در روند عرضه و تقاضای بازار را نشان داده و پس از بسته‌شدن کندل مربوطه، روند اصلی بازار مشخص می‌شود. کندل پین بار همانند اغلب الگوهای پرایس اکشنی، به صورت بازگشتی و ادامه‌دهنده کاربرد دارد.

شرایط عمومی تشکیل پین بار

  • کندل پین بار به صورت یک شمع قیمتی با بدنه کوچک صعودی یا نزولی و دارای سایه (شَدو) بلند در یک طرف کندل است. (رنگ بدنه کندل تأثیری در قدرت و کاربرد پین بار ندارد)
  • سایه بلند حداقل باید سه برابر بدنه کندل باشد.
  • سایه کوچک طرف مقابل نباید از ۱۰ درصد طول کل کندل پین بار بیشتر شود.
  • سایه بلند پین بار باید نسبت به کندل‌های ماقبل پایین‌تر یا بلندتر(بسته به ماهیت صعودی یا نزولی پین بار) باشد.
  • پین بار نباید بالاتر یا پایین‌تر از کندل‌های ماقبل(بسته به ماهیت صعودی یا نزولی پین بار) بسته شود.

ورود به معامله بر اساس الگوی پین بار به دو شیوه امکان‌پذیر است. روش اول با استفاده از یک سفارش ورود شرطی چند واحد بالاتر از نقطه حداکثر کندل انجام می‌شود، که مناسب معامله‌گران ریسک‌پذیر است.

در طرف مقابل، کسانی که به دنبال ورود در نقاط بهینه با تحمل کم‌ترین مقدار حد زیان می‌باشند؛ از روش ورود در سطح ۵۰ درصد کندل پین بار استفاده می‌کنند.

لازم به ذکر است، پیش از تصمیم‌گیری در مورد ورود به معامله، روند بازار و جایگاه تشکیل الگو را مورد ارزیابی قرار داده و از سایر گواه‌های معاملاتی نیز غافل نشوید!

برترین روش های تحلیل پرایس اکشن

۴- الگوی شمعی اینسایدبار

اینسایدبار یکی از الگوهای دوکندلی روش پرایس اکشن می‌باشد، که در ردیف مرسوم‌ترین الگوهای کندلی حاصل از شکست قیمت قرار دارد. به زبان ساده، اینسایدبار شامل یک شمع قیمتی مادر است، که کندل بعدی درون آن‌ جای می‌گیرد.

در واقع کندل دوم یا همان اینساید، نقطه حداکثر کمتر و نقطه حداقل بالاتری نسبت به کندل ماقبل خود (کندل مادر) دارد. با دقت به این الگوی شمعی متوجه می‌شویم، منطق اصلی آن شکست قیمت پس از مدتی نوسانات خنثی درون یک محدوده مشخص می‌باشد. در واقع نقاط حداقل و حداکثر کندل مادر، به عنوان سطوح اصلی حمایت و مقاومت ایفای نقش می‌کنند.

از نظر بسیاری از معامله‌گران، الگوی اینسایدبار نشان‌دهنده فاز استراحت بازار به منظور تجمیع قدرت برای شکست ناحیه قیمتی مذکور است. حین استفاده از این الگوی کندلی، تشخیص روند غالب بازار از اهمیت بالایی برخودار است؛ زیرا امروزه با توجه به نوسانات کاذب متعدد در بازارهای مالی، امکان وقوع شکست‌های جعلی و اخذ موقعیت‌های معاملاتی اشتباه وجود دارد.

برای استفاده از الگوی اینسایدبار در معاملات، از دو قاعده کلی پیروی می‌کنیم. در صورتی که این الگو در خلال یک روند با جهت و مومنتوم مشخص تشکیل شود، صرفاً بر اساس شکست قیمت در جهت روند سفارش‌گذاری خواهیم نمود.

اما در محدوده‌های خنثی (بازار بدون روند) یا نقاط کلیدی نمودار قیمت نظیر سطوح حمایت و مقاومت، باید بر اساس برآیند ارزیابی تمام شرایط و سایر گواه‌های معاملاتی تصمیم‌گیری کنیم؛ زیرا در چنین وضعیتی امکان ادامه روند یا بازگشت قیمت به یک اندازه محتمل است.

برترین روش های تحلیل پرایس اکشن

ذکر این نکته ضروری است، که موارد فوق تنها تعدادی از مهم‌ترین روش‌های پرایس اکشن می‌باشند و هر کدام از آن‌ها جزئیات تحلیلی متفاوتی دارند. این یک سبک نوین تحلیل تکنیکال است و کشف قوانین نانوشته آن، نیازمند صرف زمان، تمرین و کسب تجربیات معاملاتی می‌باشد.

برخی از مزایای تحلیل پرایس اکشن:

  • رایگان است
  • در همه بازار ها و موقعیت ها کاربرد دارد. در بازار های سهام، فارکس، آتی، کالا و … می توان از تحلیل پرایس اکشن استفاده کرد.
  • با استفاده از هر نرم افزاری می‌توان تحلیل پرایس اکشن را انجام داد.
  • سریع است.
  • با اینکه همه چیز را ترکسب می کند اما تداخل اطلاعات ندارد.
لینک کوتاه : https://nwnews.ir/?p=1326

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.