یه گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از نتورک نیوز، مرتضی بیطرف ثانی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی یزد در رابطه با چشمانداز شترداری در استان یزد بیان کرد: استفاده از شتر در دنیا تنها محدود به استفاده از گوشت و شیر آن نمیشود بلکه در زمینههای دیگری مانند مسابقات شتردوانی، گردشگری، جنبههای دارویی و درمانی، منسوجات شتر و… نیز به کار میرود که متاسفانه سهم ایران از این بازارجهانی بسیار ناچیز است. مرتضی بیطرف ثانی ضمن اشاره به تشکلهای مردم نهاد و بازاریابی حلقههای مفقوده شهرداری یزد افزود: برای توسعه شترداری در کشور عوامل مختلی دخیل هستند؛ تشکل مردم نهاد نقش اساسی و موثری در این زمینه دارد و حلقه مفقودهای به حساب میآید که در شترداری با حمایت بخش حاکمیتی باید حضور فعالتری داشته باشد.
عوامل موثر بر توسعه شترداری در کشور
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی یزد ضمن اشاره به تشکلهای مردم نهاد و بازاریابی حلقههای مفقوده شهرداری یزد به عنوان عامل اصلی بر توسعه شترداری در کشور، اظهار داشت: طی ۶۰ سال اخیر روند جمعیت شتر در ایران بر خلاف روند جهانی منفی بوده است و همچنین آمار ثبت شده شترهای موجود در مراتع استان یزد، حدود ۵ هزار نفر ثبت شده است.
مرتضی بیطرف ثانی افزود: در این خصوص سامانهای برای اولین بار در کشور توسط محققین مرکز تحقیقات کشاورزی یزد و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با مشارکت اداره منابع طبیعی و معاونت بهبود تولیدات دامی استان یزد راه اندازی شده است. همچنین در دولت کنونی، سندی تحت عنوان یزد نوین تدوین شد که یکی از پروژههای حوزه کشاورزی، توسعه اکولوژیک شتر و تکمیل زنجیره ارزش شتر است.
منبع: باشگاه خبرنگاران