بررسی مشکلات نتورک مارکتینگ در ایران، از جمله موضوعات قابل بحث در گفتار امروز می باشد. تعاریف مختلفی برای نتورک مارکتینگ وجود دارد. اشخاص مختلف تعاریف مختلفی نیز در ارتباط با بازاریابی شبکهای یا نتورک مارکتینگ دارند. افرادی که در نتورک مارکتینگ موفق هستند، ارتباطات را به صورت پیشرفتهای فراگرفتهاند. سپس شروع به راه اندازی کسبوکاری مستقل کردهاند. همین امر باعث شده که درآمد ثابت میلیونی به دست آورند.
اینگونه افراد اعتقاد دارند که بازاریابی شبکهای یکی از بهترین فرصتهایی است که برای هر کسی با درآمد متوسط ایجاد میشود. بنابراین کسانی که درآمد متوسط و سرمایه کمی دارند میتوانند به مقدار دلخواه خود سرمایهگذاری کنند.
دسته دیگری از افراد اعتقاد دارند بازاریابی شبکهای اثربخش نیست. تنها افرادی میتوانند از آن درآمد کسب کنند که دارای مقام بالایی در این شبکه هستند. دو جملهی ذکر شده دیدگاه دو دسته از افرادی بود که درآمد بالا و پایینی از این شبکه بازاریابی داشتند. حال در این مقاله قصد داریم مشکلات نتورک مارکتینگ در ایران را بررسی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با این مشکلات آشنا شوید.
بررسی مشکلات بازاریابی شبکهای در ایران
این بازاریابی با وجود سود خوب و درآمد کلانی که میتواند برای شما به همراه داشته باشد، دارای کاستیهایی نیز میباشد. به طور مثال اگر توانایی تشکیل زیر شاخه را برای خود نداشته باشید، این یک کاستی محسوب میشود. همچنین باعث میشود که نتوانید سود خوبی را در این بازاریابی به دست آورید. بنابراین توانایی جذب زیر شاخه و اشخاص مختلف باعث سود بالای شما در این سرمایهگذاری خواهد شد. همانطور که پیش از این گفته شد، اگر در این بازاریابی نتوانید خوب عمل کنید برای شما مشکلاتی را در اجرای آن ایجاد میکند. معایب بازاریابی شبکهای شامل موارد زیر است:
ممنوعیت استفاده از بازاریابی شبکهای در برخی کشورها
از جمله کشورهایی که در آن بکارگیری بازاریابی شبکهای ممنوع میباشد، ایران است. هنگامیکه شما اقدام به آغاز کسبوکار مستقلی بکنید، مراجع قضایی ابتدا از شما تعهدی میگیرند. این تعهد به معنی عدم بکارگیری از بازاریابی شبکهای در کسبوکار شما است.
فروش کاملا حضوری در این نوع بازاریابی
در این نوع از بازاریابی اکثر فروشها به صورت کاملاً حضوری انجام میشود. به همین دلیل بسیاری از افراد در نخستینبار دچار شکست میشوند. این افراد فروش حضوری را برای خود امری ناممکن و سخت میدانند. همچنین بدون اینکه از سختیهای آن مطلع شوند وارد این شبکه میشوند. افرادی که در این نوع بازاریابی شکست میخورند، افرادی هستند که توانایی نه شنیدن را ندارند. ولی این را در نظر داشته باشید که با شنیدن این کلمه نباید امید خود را از دست دهید بلکه باید اراده بیشتری پیدا کنید.
مشکلات بازاریابی شبکهای دارای چند سطح است؟
آیا این تصوری نادرست یا حقیقتی تلخ است؟ قطعا شما هم با کسانی روبهرو شدهاید که میخواهند شما را به عضویت زیرمجموعه خود دعوت کنند. اما آیا درحقیقت بازاریابی شبکهای اشتباه است یا میتواند مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. در ادامه قصد داریم شما را با انواع مشکلات بازاریابی چند سطحی بخصوص در ۴ زمینهی مهم آن که شامل: اشباع بازار، ساختار هرمی، اخلاقیات و مسایل ارتباطی مرتبط با بازاریابی شبکهای هستند بپردازیم. بنابراین به راحتی میتوانید تصمیم بگیرید که آیا عضویت در این بازاریابی امری صحیح یا اشتباه است.
اشباع بازار: یک مشکل اساسی در بازاریابی چند سطحی
توجه کردن به اصول پایهای | مشکلات نتورک مارکتینگ در ایران
در اکثر بحثهای مرتبط با کسبوکار توجه به مفهوم اشباع بازار کار ضروری نیست. اما در بازاریابی شبکهای امری مهم است که باید به آن توجه کافی شود. اگر بازاریابی چند سطحی شکل بگیرد، بههرحال روزی از بین میرود. نکته قابل توجه این است که برای همه اعضایی که در آن شریک هستند سودآور نخواهد بود.
واقعیت غیرقابل انکار این است که بعضی از افراد از طریق بازاریابی شبکهای درآمدی به دست نمیآورند. در صورت بدست آوردن، درآمد آنها بسیار ناچیز است. افرادی که در سطوح پایینتر قرار دارند پس از تلاش بسیار و انگیزه فراوانی که دارند با این حقیقت روبهرو میشوند. بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که اگرچه از طریق بازاریابی چند سطحی به درآمد میتوان رسید. البته به این نکته باید توجه کرد که در بازاریابی شبکهای احتمال شکست آن بسیار بالا میباشد. ولی این امر چگونه روی میدهد؟
چگونگی اوج گرفتن یا سقوط کردن بازاریابی چند سطحی
اگرچه بازاریابی چند سطحی امکان اوج گرفتن دارد، ولی امکان سقوط کردن آن هم بسیار زیاد است. هرقدر که کیفیت محصولی بهتر باشد، احتمال اوج گرفتن آن بیشتر است. به همان میزان هرقدر کیفیت محصول از همان ابتدا ضعیف باشد، هیچگاه به اوج نمیرسد. پس در این بازاریابی تعادلی وجود ندارد. شرکتی که از این نوع بازاریابی استفاده کند، همواره درحال اوج گرفتن و سقوط کردن است. این به معنی ناپایدار بودن و ضعف آن شرکت است.
رویارویی بازاریابی شبکهای با دنیای واقعی | بررسی مشکلات نتورک مارکتینگ در ایران
ابتدا با این موضوع روبهرو میشویم که بسیاری از محصولات و خدمات دارای کیفیت مناسب و منحصربهفرد هستند. پس دلیل اینکه از طریق سیستم بازاریابی مشتریان فروخته نمیشود، چه چیزی است؟ چرا باید متکی به بازاریابی همراه با شکستی مثل بازاریابی چند سطحی باشیم. در این نوع بازاریابی افراد بیتجربهای وجود دارند و احتمال شکست نیز به همان میزان بیشتر است.
شرکتهایی که از بازاریابی شبکهای در ایران استفاده میکنند، نتیجهای جز شکست نخواهند داشت. البته سیستم آن شرکت مشکلی ندارد. ضعف اصلی در استفاده از این تکنیک بازاریابی است که اساساً دارای مشکلات زیادی است. شرکتی که قصد استفاده از بازاریابی شبکهای را داشته باشد، تعداد زیادی از نیروی انسانی را بدون هیچ هدفی استخدام میکند. این شرکت درنهایت نتیجهای جز شکست نخواهد داشت.
کلام پایانی | مشکلات نتورک مارکتینگ در ایران
در بازاریابی شبکهای به دلیل ابعاد مضر همهجانبه خود از لحاظ فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی اعتقادی افراد فقط ضرر میکنند. مدیران این شبکهها به شما انگیزههای غیرعقلانی میدهند، تا شما اراده پیدا کنید و برای آنها سود کلانی را رقم بزنید. ابتدا با انرژی و انگیزه شروع به کار میکنید و مقدار زیادی از سرمایه خود را در این مسیر وارد میکنید.
بعد از گذشت چند سال شکست سنگینی میخورید و سرمایهتان از بین میرود. براساس مطالعات در بسیاری از کشورها، بیشاز ۹۰ درصد کسانی که وارد بازاریابی شبکهای شدهاند، شکست خوردهاند. باقی هم سود بسیار کمی داشتند. این شبکهها محکوم به شکست هستند و فقط برخی از مدیران اصلی این شبکهها سود زیادی میکنند. عمده کارکنان این شبکهها و زیرشاخههای آن شکست قطعی و سنگینی میخورند.