4

بورس بین الملل و مزایا و معایب آن

  • کد خبر : 869
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۱
بورس بین الملل و مزایا و معایب آن

بورس بین الملل و مزایا و معایب آن | با داغ شدن تب بورس در ایران، بسیاری می‌خواهند بدانند که بورس بین ‌الملل چیست؟ مزایای بورس بین ‌الملل چیست؟ اصلاً انواع بورس‌های بین المللی چگونه از یکدیگر تفکیک می‌شوند؟ این‌ها و صدها سؤال دیگر چالش‌های اطلاعاتی هستند که در ابتدای ورود به دنیای بورس بین […]

بورس بین الملل و مزایا و معایب آن | با داغ شدن تب بورس در ایران، بسیاری می‌خواهند بدانند که بورس بین ‌الملل چیست؟ مزایای بورس بین ‌الملل چیست؟ اصلاً انواع بورس‌های بین المللی چگونه از یکدیگر تفکیک می‌شوند؟ این‌ها و صدها سؤال دیگر چالش‌های اطلاعاتی هستند که در ابتدای ورود به دنیای بورس بین ‌الملل با آن‌ها روبرو می‌شوید. جواب سؤالات خود را می‌توانید در این مقاله بیابید.

بورس بین ‌الملل چیست؟

بورس بین المللی همان بازار بورس است که سهام‌های مختلف شرکت‌ها و ارز نیز در آن مبادله می‌شود. بازارهای مختلفی در بورس بین المللی وجود دارد که در چند حوزه مختلف فعالیت می‌کنند. خرید و فروش ارزهای کشورهای مختلف که ارزشمند محسوب می‌شوند، بخشی از این بورس است. هر گونه پرداختی که یک کشور به کشور دیگر انجام می‌دهد و بازاری که در آن ارزهای ملی توسط کسانی خریداری می‌شوند و به فروش می‌رسند که آن‌ها برای چنین پرداخت‌هایی به آن‌ها نیاز دارند.

بورس بین‌ الملل چیست

کشورها ممکن است برای تسویه بدهی تجاری، سرمایه‌گذاری سرمایه‌ای یا اهداف دیگر پرداخت داشته باشند. معاملات دیگر ممکن است شامل صادرکنندگان، واردکنندگان، شرکت‌های چند ملیتی یا افرادی باشد که مایل به ارسال پول برای دوستان یا اقوام هستند. دلایل این پرداخت‌ها، روش‌های پرداخت آن‌ها و حسابداری آن‌ها موارد مهمی برای اقتصاددانان و دولت‌ها است. شما می‌توانید سهام شرکت‌های بزرگ چند ملیتی و شرکت‌هایی که سهام خود را در این بورس قرار داده‌اند را خریداری کنید.

انواع بورس بین المللی چیست؟

به طور کلی می‌توان بورس بین المللی و جهانی را به ۴ دسته اساسی تقسیم بندی کرد. این دسته‌ها عبارتند از:

۱- بازار سهام (Stock Market)

بازار سهام همان است که ما به عنوان بازار بورس می‌شناسیم. نمونه کامل آن بازار بورس ایران است. البته همان‌طور که گفتیم بازار بورس ایران یک بورس بین المللی محسوب نمی‌شود؛ اما بازار بورس آمریکا یا اروپا که در آن سهام‌های شرکت‌های مختلف با قیمت‌های مختلف بر اساس سیستم عرضه و تقاضا فروخته می‌شود.

۲- بازار کالا (Commodity)

در بازار کالا، همان‌طور که از نامش پیداست اصولاً معامله گران به خرید و فروش کالاهای مختلف مشغول هستند. این کالاها از طلا و نفت و قهوه و مواد خوراکی گرفته تا انرژی‌هایی مانند برق و گاز و زغال‌سنگ و … را شامل می‌شود. در این بازار نیز بر اساس سیستم عرضه و تقاضا و ارزش گذاری‌های منطقه‌ای یا جهانی معاملات صورت می‌گیرد.

۳- بازار اوراق بهادار (Bond Market)

بازار اوراق بهادار نیز به نوعی بازار دولت است! در این بازار معمولا حکومت‌ها برای انجام کارهای عمرانی یا تأسیساتی اقدام به جذب سرمایه می‌کنند و در قبال سرمایه جذب شده تعهد پرداخت سود مشخصی به سرمایه‌گذار می‌دهند. برخی از کشورها از این بورس بین المللی به عنوان یکی از شرایط دادن اقامت استفاده می‌کنند تا بدین طریق سرمایه گذاری در آن کشور را جذاب‌تر کنند.(در ادامه مقاله رصد و تحلیل در بورس هم بخوانید)

۴- بازار ارز جهانی – فارکس (Foreign Exchange)

بورس بین المللی فارکس نیز بازاری است که معاملات در آن بر اساس نسبت ارزش ارزهای مبادلاتی به هم دیگر صورت می‌گیرد. به بیان بهتر در این بازار ارزش پول کشورها در قبال یکدیگر معیار معامله و سرمایه گذاری محسوب می‌شود.(در ادامه مقاله داستان تولد ارزهای دیجیتال را هم بخوانید)

مزایای بورس بین ‌الملل

مزایای بورس بین المللی به شرطی که حداقل اطلاعات مورد نیاز این کار را در اختیار داشته باشید شما را وسوسه می‌کند تا هر چه سریع‌تر دست به کار شوید.

  1. از قدیم گفته‌اند که تمامی تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد قرار ندهید. از این رو می‌توانید سهام شرکت‌ها، بخش‌ها و مناطق جغرافیایی مختلف را انتخاب کنید و در نتیجه خطرات از دست رفتن سرمایه را کاهش دهید.
  2. در میان مدت و بلند مدت، سهام تمایل به بازده بالاتر در مقایسه با سپرده‌ها، اوراق قرضه و سایر ابزارهای درآمد ثابت دارند.
  3. امکان ایجاد ثروت از طریق افزایش سرمایه و درآمد سود سهام وجود دارد.
  4. سهام موجود در بورس قابل فروش است، بنابراین پول نقد به راحتی در دسترس است.
  5. در زمان تورم بالا، سرمایه‌گذاری در سهام دارای اثر خالص بالاتری نسبت به ابزار با درآمد ثابت است.
  6. امکان خرید سهام با توجه به سرمایه‌ای که دارید و باز بودن سرمایه‌گذاری با هر بودجه‌ای از مزایای بورس بین ‌الملل است.
  7. اگر می‌پرسید که زمان کاری بورس بین‌الملل چیست؟ در هر ساعت از شبانه‌روز که بخواهید می‌توانید سرمایه خود را کنترل کنید. بازار بورس بین‌الملل ۲۴ ساعته فعال است و می‌توانید به سرعت نسبت به رویدادهای تأثیرگذار واکنش نشان دهید.
  8. دسترسی آنلاین به این بازار از تمام نقاط جهان می‌تواند یکی از مهم‌ترین مزایای بورس بین‌الملل باشد.
  9. شما می‌توانید از پیش معاملات خود را برنامه‌ریزی کرده و اقدام به فعالیت کنید. این انعطاف‌پذیری به شما این امکان را می‌دهد که برنامه زمانی خاصی را با توجه به سلیقه خود طراحی کنید.
  10. شما باید برای فعالیت در بازار بین المللی بورس تنها کارمزد معین و منطقی را بپردازید و غیر از این هزینه‌ای ندارد.
  11. وجود استانداردهای بین المللی در این بازار به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید راحت‌تر معاملات خود را انجام دهید. قیمت‌گذاری رقابتی که از قوانین مشخصی پیروی می‌کند، امکان پیش‌بینی و برنامه‌ریزی مناسبی را در اختیارتان قرار می‌دهد.
  12. تغییرات در بازارهای ارزی قابل پیش‌بینی هستند و غالباً از یک نمودار خاصی پیروی می‌کنند. این ویژگی به شما امکان می‌دهد تا در زمان مناسب خرید کرده یا ارز خود را به فروش برسانید.
  13. شما با شرکت در بورس بین‌الملل دارای اعتباری بیش از سرمایه اولیه خود می‌شوید. به عنوان مثال اگر ۱۰۰۰ دلار سرمایه اولیه دارید، می‌توانید معاملاتی تا سقف ۱۰۰ هزار دلار را انجام دهید.
  14. سرعت تراکنش‌ها و انجام معادلات در حد چند ثانیه به شما امکان می‌دهد که در صورت نیاز اقدام لازم را انجام دهید.
  15. شما می‌توانید از هر نقطه با هر سیاست دولتی در پروژه‌های مختلف کشورهای پیشرفته مشارکت کرده و در سود آن‌ها سهیم شوید.
  16. امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نوپایی که ممکن است سود بالایی نصیبتان کند را دارید. چه کسی فکرش را می‌کرد که شرکت اپل یک غول تجاری تکنولوژی شود، حتی مؤسسان آن نیز به این امر آگاه نبودند.
  17. سوددهی بالاتر از بازارهای محلی یکی از مهم‌ترین مزایای بورس بین ‌الملل است که شما را به مشارکت در آن ترغیب می‌کند.
  18. مشکلات منطقه‌ای و سیاست‌های دولتی روی این بازار تأثیری نمی‌گذارد. از این رو بورس بین ‌الملل می‌تواند سرمایه‌گذاری مطمئنی برایتان باشد.

معایب بورس بین الملل

  1. همواره بورس بین المللی درگیر خطرهای سیاسی است. کشورهای مختلف خطرات سیاسی خود را در سطوح مختلف عرضه می­کنند، در حالی که سیاست داخلی با گذشت زمان تغییر می­کند و یک چالش مداوم را نشان می دهد.
  2. ریسک­های شدیدی در نرخ ارز وجود دارد. بدان معنی که نرخ ارز در بازارهای نوظهور ممکن است به شدت تغییر کند، و پیش بینی امور مالی برای اهداف بودجه را دشوار سازد.
  3. بورس بین المللی در گیر عوارض فرهنگی می­باشد. فرهنگ های مختلف دارای نگرش ها، استانداردها و انتظارات متفاوتی هستند که می­توانند مشکلاتی را برای معامله گران ایجاد کنند.
  4. ضرر سهام در مقابل اوراق قرضه این است که سهام چیزی برای بازگشت به سرمایه گذار تضمین نمی­کند، بنابراین، امکان سود بالا با داشتن سهام بیشتر است، ولی امکان از دست دادن سرمایه نیز وجود دارد.        
  5. خطر از دست دادن کل سرمایه گذاری در بورس وجود دارد. اگر شرکتی ضعیف عمل کند، سرمایه گذاران سهام خود را به فروش می­رسانند و قیمت سهام را کاهش می­دهند.
  6. اگر شرکتی ورشکست شود، پرداختی­ها ابتدا به سهامداران ترجیحی، صاحبان اوراق قرضه و طلبکاران داده می­شوند.

ورود به بازار بورس ارز جهانی

احتمالاً متوجه این موضوع شده‌اید که فردی به عنوان یک سرمایه‌گذار عادی که تنها هدفش از سرمایه گذاری و خرید و فروش سودآوری بیشتر است، تنها در دو نوع بورس بین المللی می تواند حضور داشته باشد. این بازارها عبارتند از: بازار سهام و بازار ارز جهانی (فارکس).

اما نکته غم‌انگیز داستان اینجاست که به علت تحریم‌های مالی و بانکی ایران از طرف کشورهای اروپایی و آمریکایی و همچنین به علت دشمنی که ایران با آمریکا دارد عملاً یک سرمایه‌گذار ایرانی نمی‌تواند در بورس بین‌المللی آمریکا یا اروپا حضور داشته باشد؛ یعنی به طور عملی‌تر اگر بخواهیم بگوییم شما به عنوان یک سرمایه‌گذار ایرانی با تابعیت ایران عملاً نمی‌توانید سهام‌های جالبی مانند کوکاکولا، مایکروسافت، اپل یا … را داشته باشید، اما یک فرد آفریقایی می تواند!

به هر حال این شرایطی است که ایجاد شده است و خواسته یا ناخواسته باید با این مسئله کنار آمد؛ اما همچنان می‌توان در بورس بین المللی حضور داشت و این حضور می تواند به واسطه ورود به بازار بورس ارز جهانی اتفاق بیفتد. به معنی بهتر کلمه چندان ناراحت از دست دادن موقعیت فعلی حضور در بورس بین المللی سهام نباشید. شما می‌توانید با ثبت نام در یک بروکر معتبر اقدام به خرید و فروش و سرمایه گذاری در جفت ارزهای مناسب در بازار فارکس کنید. این بازار نیز مزایای خاص خودش را دارد که می تواند بسیار جذاب‌تر از بسیاری از انواع بورس بین المللی باشد. منتها قبل از بیان مزایای سرمایه گذاری در این بورس بین المللی بهتر است چند خطی با آن آشنا شویم.

به زبان ساده اگر بخواهیم بیان کنیم، قیمت دلار امروز چند است؟ قیمت یورو امروز چند است؟ اگر شما مقداری یورو داشته باشید و آن را به دلار تبدیل کنید و در این حین قیمت دلار افزایشی شود و قیمت یورو کاهشی، شما سود کردید. تمام ایده بازار فارکس بر همین اساس ایجاد شده است. تغییر نسبت ارزهای مبادلاتی نسبت به یکدیگر مهم‌ترین اهرم در این بازار بورس بین المللی محسوب می‌شود؛ اما مزایای این بازار در چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.

بورس کار کنیم یا فارکس؟

یکی از رایج‌ترین سؤالاتی برای فعالان بورس پیش می‌آید این است که بورس کار کنیم یا فارکس؟ سرمایه‌گذاران و معامله‌گران فعال امروز به تعداد فزاینده‌ای از ابزارهای معاملاتی دسترسی دارند، از سهام واقعی تراشه‌های آبی گرفته تا بازارهای آتی و ارزهای سریع (فارکس). تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام یک از این بازارها برای معامله انجام می‌شود می‌تواند پیچیده باشد و برای انجام بهترین انتخاب باید عوامل زیادی را در نظر گرفت.

مهم‌ترین عنصر ممکن است تحمل ریسک معامله‌گر یا سرمایه‌گذار و سبک تجارت باشد. به عنوان مثال، سرمایه‌گذاران خرید و نگهداری اغلب برای مشارکت در بورس اوراق بهادار مناسب هستند، در حالی که معامله‌گران کوتاه مدت (از جمله معامله‌گران نوسان) ممکن است فارکس را که نوسان قیمت آن بیشتر است ترجیح دهند.

منظور از نوسانات قیمتی، کم و زیاد شدن قیمت‌ها در مدتی کوتاه است. این نوسانات این امکان را می‌دهد که سود خوبی دریافت کنید. در واقع ممکن است سودی که از بورس نصیبتان می‌شود زمان زیادی طول بکشد تا به ثمر برسد. در حالی که فارکس نتایج سریع و زودتری را برایتان به همراه می‌آورد. با این وجود باید تصمیم بگیرید که سرمایه خود را در کدام یک از این بازارها قرار دهید.

سخن پایانی

در اقتصاد یک اصل بسیار ساده وجود دارد که می‌گوید سعی کنید در همه بازارها سرمایه‌ای داشته باشید تا اگر در یک بازار شکست خوردید در بازارهای دیگر جبران کنید. در واقع اقتصاد بیش از چیزی که فکر می‌کنید غیرقابل پیش‌بینی است. هر لحظه خبری یا اتفاقی ممکن است یکی از بازارهای معتبر بورس بین المللی را مختل و زمین گیر کند؛ اما اگر شما در چند بازار موازی نیز سرمایه گذاری خوبی داشته باشید می‌توانید این ضرر را به‌راحتی جبران کنید.(در ادامه میتوانید مقاله انواع سهام در شرکت‌های سهامی را مطالعه کنید)

بازار بورس بین المللی فارکس امکانی است که شما به عنوان یک سرمایه گذار ایرانی نیز می‌توانید به راحتی در آن حضور داشته باشید و از مزیت‌های آن استفاده کنید. از آنجایی که این بازار یک بورس بین المللی محسوب می‌شود اعتماد بسیار خوبی می‌توان به آن داشت. به طور کلی در نظر داشته باشید که در بازارهای اقتصادی همیشه سود و ضرر در کنار هم وجود دارد. از این رو شایعاتی مانند بازار بدون ضرر فارکس یا … را باور نکنید. در هر بازاری حتی از نوعی بورس بین المللی آن نیز شکست و ضرر وجود دارد. پس حتماً سعی کنید با دانش خوبی وارد این بازارها شوید و از مشاوره افراد زبده در این مسیر استفاده کنید.

لینک کوتاه : https://nwnews.ir/?p=869

برچسب ها

ثبت دیدگاه

  1. منطور از بازار اوراق بهادر چیه؟

    • به نوعی بازار دولت است، در این بازار معمولا حکومت‌ها برای انجام کارهای عمرانی یا تأسیساتی اقدام به جذب سرمایه می‌کنند

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.