خروج میلیاردها دلار ارز از کشور؛ موضوع خبر امروز نتورک نیوز می باشد. پس تا انتهای این خبر کوتاه همراه ما باشید.
شرح خبر
گزارشات مردمی در سامانه سوتزنی خبرگزاری فارس نشان میدهد. شرکتهای هرمی از طریق روش های مختلف اقدام به جذب سرمایه افراد کرده.و در بستر ارز دیجیتال، داراییهای مردم را به تاراج میبرند. همچنین میلیاردها دلار طی این کلاهبرداریها از کشور خارج میشود.
به گزارش ایران اکونومیست، شرکتهای هرمی از طریق ترفندهایی مانند بازاریابی شبکهای.یا تماشای کلیپهای یوتیوبی اقدام به جذب سرمایه افراد کرده.و وعده چند برابر شدن داراییها در این ساختار را مطرح میکنند. در حالی که براساس گزارشات مالباختگان تعدادی از شرکتهای مذکور در سامانه سوتزنی ایران.اکونومیست، میزان قابل توجهی از سرمایه مردم در این کلاهبرداریهای هرمی یا پانزی سرقت میشود.
بازار ارز دیجیتال، بستر امن کلاهبرداریهای پانزی
براساس گزارشات فوق، بستر مالی اکثر کلاهبرداری شرکتهای هرمی در حوزه ارز دیجیتال صورت میگیرد. تا قابلیت ردیابی نداشته و گردش سرمایه افراد در این شبکهها مشخص نباشد. از طرفی سود خوبی هم از سرمایهگذاری در این بازار دریافت میشود.
وی به مهمانیهای کاری در شیراز، تهران و کرج اشاره کرد. افزود: براساس سرمایه اولیهای که هنگام ورود پرداخت کرده بودیم. تعداد مشخصی کلیپ در یوتیوب تماشا و لایک کرده.و عکس آن را برای افراد شرکت ارسال میکردیم، به نحوی که به عنوان نمونه فردی با پرداخت هزار دلار میتوانست به صورت روزانه ۲۲ ویدئو را مشاهده کرده و ۴۲ دلار را دریافت کند، یا این که مثلا با واریز ۱۲ هزار دلار در مرحله ثبت نام و تماشای ۱۲۸ کلیپ طی ۲۴ ساعت مبلغ ۲۴۳ دلار به حسابش واریز شود، که همهی این نقل و انتقالات با ارز دیجتال تتر(USDT) صورت میگرفت و اسناد آن موجود است.
ادامه خبر | خروج میلیاردها دلار ارز
این گزارشگر به بسته شدن سایت در اوایل خرداد سال جاری اشاره و ادامه داد: افرادی به اسم جان و مصطفی پس از بسته شدن سایت به ما اعلام کردند که با پرداخت ۱۰۰ دلار وضعیت به حالت قبل برمی گردد، که مجبور به پرداخت شدیم اما پس از آن راه ارتباطی ما با افراد شرکت قطع شده و کانال تلگرامی آن در حالت تعلیق قرار گرفت.
وی علت عدم شکایت از این مجموعه را هرمی بودن آن دانست و خاطر نشان کرد: عضویت افراد جدید به عنوان زیرمجموعه، براساس میزان سرمایه اولیه برای نفر بالایی مشمول کمیسیون میشد، بهگونهای که آوردن عضو صد دلاری مبلغ ۲۰ دلار و پیوستن عضو هزار دلاری به کیف پول سرشاخه ۲۰۰ دلار را اضافه میکرد، به همین علت پس از منحل شدن سیستم، هیچ کس از ترس هرمی بودن این شبکه و درگیری افراد با یکدیگر از شرکت و افراد اصلی شکایت نکرده است.
خروج حداقل ۱.۵ میلیارد دلار از کشور تنها در یک فقره کلاهبرداری هرمی
این گزارشگر در پایان خروج مبلغ قابل توجهی ارز از کشور را مطرح کرد و گفت: برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه انتقال ارزهای دیجیتال به حسابهای شرکت کلاهبردار، مسیر رسیدن سرمایه مردم به حساب ارزی مادر را رصد کرده و با مبلغ یک و نیم میلیارد دلاری برخورد کردیم، به نحوی که ورود ۱۰۰ دلاریهای آخر داستان مذکور نیز در این حساب مشهود بود، این درحالی است که نفرات مرتبط ما با شرکت از خروج سرشاخههای مدیریتی مجموعه به کشور گرجستان را خبر داده بودند که به احتمال زیاد این ارز کلان به خارج از کشور منتقل شده است.
سوءاستفاده شرکتهای هرمی از اسم فروشگاههای بزرگ و معتبر
به عنوان نمونه به مدل کلاهبرداری شرکت تیمون میپردازیم: تیمون(TMON) یک فروشگاه اینترنتی معتبر در کشور کره بوده و به آدرس www.tmon.co.kr فعالیت میکند، در حالی که مجموعه جعلی تیمون به آدرس www.tmon-earning.com با ثبت سفارشات فرضی در ساختار هرمی یا پانزی برای فروشگاههای اینترنتی فعالیت میکرد، که با دستگیری ۱۴ نفر از سرشاخههای تیمون و قوچپین در خوی آذربایجان غربی، سایت این دو مجموعه از دسترس خارج شد.
آنچه در شرکت کلاهبردار تیمون رخ میداد، ورود اعضا با پرداخت ۱۰۰ دلار بود که روزانه حداکثر میتوانستند حدود ۴ دلار دریافت کنند، در حالی که نفرات این مجموعه به این درآمد کم راضی نبوده و با دعوت از افراد مختلف به عنوان زیرمجموعه، کمیسیون بالاتری را دریافت میکردند، به نحوی که مثلا با عضویت ۵۰۰ نفر به عنوان زیرمجموعه مبلغ ۶۷۷۷ دلار بهصورت ماهیانه به حساب نفر بالایی واریز میشد.
لزوم سختگیری و برخورد قضایی با شرکتهای هرمی
بنابر روند فوق، مبلغ قابل توجهی از دارایی مردم از جانب این شرکت سرقت شده بود که با توجه به فعالیت مالی آنها در فضای دیجیتال، روند مصادره اموال و انتقال آنها به مالباختگان را سخت کرده است، با این حال دسترسی به کیفپولهای مجازی(wallet) از جانب مالکان آنها میتواند اطلاعات بیشتری در اختیار قرار دهد.
براساس آنچه مطرح شد، شرکتهای هرمی از طریق ترفندهای مختلف اقدام به جذب سرمایههای مردم کرده و پس از تشکیل شبکه پانزی کلان در بستر ارز دیجیتال، دارایی آنها را به سرقت میبرند، در حالی که موجب خروج میلیاردها دلار ارز به خارج از کشور شده و در شرایط تحریمی موجود باید به عنوان فسادهای کلان اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد، همچنین لازم است که دستگاههای نظارتی در حوزه بازرگانی و تجارت الکترونیک روی شرکتهای بازاریابی شبکهای و هرمی نظارت بیشتری کرده و در صورت احراز تخلف با آنها برخورد قضایی کنند.
منبع: ایران اکونومیست
کلام پایانی
ممنون که تا انتهای این خبر همراه همراه نتورک نیور بودید. اگر علاقه مند به پیگری اخبار گوناگون در زمینه بازاریابی شبکهای هستید. و یا قصد دارید اطلاعات خود را در زمینه بازاریابی شبکهای افزایش دهید، میتوانید سایر مقالات موجود در سایت نتورک نیوز را مطالعه نمایید.