3

ارز دیجیتال چیا

  • کد خبر : 1493
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۴
ارز دیجیتال چیا

ارز دیجیتال چیا | رمزارزهای بزرگ مانند بیت کوین و اتریوم همواره به خاطر مصرف انرژی بالا و کمبود کارت‌ گرافیک مورد انتقاد بوده‌اند؛ اما با این اوصاف تکنولوژی بلاک چین هنوز دارای آینده‌ی درخشانی است. تعداد بی‌شماری رمزارز وجود دارند؛ اما رمزارز چیا که شعار سبز بودن دارد، ممکن است به کمک محیط زیست بیاید. […]

ارز دیجیتال چیا | رمزارزهای بزرگ مانند بیت کوین و اتریوم همواره به خاطر مصرف انرژی بالا و کمبود کارت‌ گرافیک مورد انتقاد بوده‌اند؛ اما با این اوصاف تکنولوژی بلاک چین هنوز دارای آینده‌ی درخشانی است. تعداد بی‌شماری رمزارز وجود دارند؛ اما رمزارز چیا که شعار سبز بودن دارد، ممکن است به کمک محیط زیست بیاید. در این مقاله به بررسی بلاک چین چیا و نحوه‌ی عملکرد آن می‌پردازیم و سپس نحوه‌ی استخراج رمزارز چیا و چالش‌های پیش رو آن را بررسی می‌کنیم. با نتورک نیوز همراه باشید.

رمز ارز چیا (Chia) و شبکه آن را بهتر بشناسیم

چیا (Chia) تازه نفس ارزهای دیجیتال و دوستدار محیط زیست، اسمی که یک ماه پیش سرو صدای زیادی به پا کرد و احتمالا در آینده بیشتر از آن خواهیم شنید.

چیا نتورک (Chia Network) یک بلاکچین و پلتفرم معاملاتی هوشمند جدید است که ارزدیجیتال آن را با نماد XCH در مارکت شناخته می‌شود.

اما چرا این روزها ارز دیجیتال چیا سر و صدای زیادی به پا کرده و به آن دوستدار محیط زیست می‌گویند؟

تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا بهتر بتوانیم این رمزارز را بشناسیم.

خالق ارزدیجیتال چیا، “برام کوهن” یک برنامه نویس و خالق شبکه بیت تورنت است. در ماه آگوست و در سال 2017 میلادی بود که او شبکه چیا و کمپانی آن را در سانفرانسیسکو ثبت کرد.شبکه اصلی چیا در 19ام مارس سال 2021 راه‌اندازی و اولین تراکنش‌ها توسط توسعه دهندگانش بر روی آن انجام شد.

به گفته برام کوهن (Bram Cohen) او به دنبال راه‌اندازی رقیب جدیدی برای بیت‌کوین بود.رقیبی که برای استخراج به مانند بیت‌کوین به مصرف برق زیاد نیاز ندارد و با شعار دوستدار محیط زیست و پول سبز پا به عرصه دنیای ارزهای دیجیتال گذاشت، او نام این رمزارز را چیا(Chia) گذاشت.

در واقع معنی و مفهوم لغوی این رمزارز هم از گیاه چیا که نوعی گیاه‌گل‌دار از خانواده نعنا است انتخاب شده، که به نوعی هدف از به‌وجود آوردن آن را به مخاطب القا می‌کند.

تاریخچه‌ی ساخت چیا

خالق چیا برام کوهن

برام کوهن، خالق چیا

شبکه‌ی چیا توسط یکی از بنیان‌گذاران بیت تورنت و مغز متفکر ایده‌ی تورنت‌های همتا‌به‌همتا یعنی برام کوهن ساخته شد. ایده‌ی چیا به‌عنوان بلاک چینی ارتقاءیافته و پلتفرمی برای قراردادهای هوشمند در آگوست ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) به وجود آمد. این شبکه در ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ (۱۹ مارس ۲۰۲۱) اجرایی شده و ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۲۱ مارس ۲۰۲۱) تراکنش‌های رمزارز آن برای کاربران فعال شد.

پروژه‌ی چیا توانسته‌ است پشتیبانی شرکت‌های مانند اندرسون هوروویتز و گلکسی دیجیتال را به خود جلب کند. این پروژه با هدف انجام تراکنش‌های تجاری بین‌المللی که سریع‌تر از بیت کوین باشد، در انتظار جلب نظر بانک‌ها است.


رمزارز چیا چرا به‌ وجود آمد

چیا از کد بیت کوین استفاده نمی‌کند و کد منحصر‌به‌فرد خود را دارد. حال سؤال این است، آیا وجود بیت کوین کافی نبود و چه احتیاجی به ایجاد چیا است؟ 

زمانی که بیت کوین توسعه داده شد، این واقعیت در نظر گرفته نشده بود که زمانی سخت‌افزارهایی به‌خصوص (ASIC-ها) به‌طور کامل از کامپیوترها در امر استخراج پیشی خواهند گرفت، بیت کوین که قصد داشت به‌عنوان شبکه‌ای غیرمتمرکز عمل کند، اکنون در دست عده‌ای از ماینرها افتاده بود که به تولید چیپ‌های ارزان و امکان خرید برق با قیمت عمده‌فروشی دسترسی داشتند. ماینرهایی که در حال حاضر شبکه‌ی بیت کوین را کنترل می‌کنند، دارای برتری در رقابت هستند و حتی زمانی که شبکه نیاز به تغییر داشته باشد، با آن مخالفت می‌کنند. چیا برای حل این مشکل، به ده سال تجربه‌ی به‌دست‌آمده از شبکه‌ی بیت کوین دسترسی داشت.

در مقایسه با سایر رمزارزها، چیا به دلیل بلاک چین غیر متمرکزتر دارای امنیت بیشتر است و همچنین به ابزارهای رمزنگاری مدرن‌تری دسترسی دارد که به این شبکه امکان ایجاد تراکنش‌های هوشمندتری را می‌دهد.

شبکه چیا به چه شکل کار‌می‌کند؟

براساس گفته طراحان این شبکه، استخراج بیت‌کوین برای محیط زیست مخرب بوده و از طرفی نیاز به نیروی محاسباتی زیادی دارد که برای همه فراهم نیست، از این رو شبکه چیا با انتقال چندین راهکار به منظور از بین بردن پارامترهای تاثیرگذار بلاکچین PoW قصد دارد این مشکل را حل کند.

ارزدیجیتال چیا (Chia) از هارد درایو‌های ذخیره برای ماینینگ استفاده می‌کند،در حالی که بیت‌کوین از تجهیزاتی مانند ASIC استفاده می‌کند که این قبیل تجهیزات نیرو بسیار زیادی مصرف می‌کنند و برای طبیعت نیز مضر هستند.

چیا(Chia) از الگوریتم اثبات ظرفیت و الگوریتم زمان سپری شده (PoET) استفاده می‌کند.

به گفته برام کوهن در مصاحبه با نشریه  Breaker :
“در بیت‌کوین برای استخراج از اثبات کار استفاده می‌شود، اما چیا (Chia) از الگوریتم اثبات فضا ( Proof Of Space )استفاده می‌کند، در این روش عملیات استخراج توسط فضای هارد دیسک رایانه کاربران انجام می‌شود.”

” این فضای ذخیره در همه‌جا وجود دارد و کاربران در بسیاری از موارد از حجم قابل توجهی از آن استفاده نمی‌کنند.ایده کار این است که از این منابع جهت ذخیره اطلاعات استفاده کنیم،مردم فضای ذخیره زیادی بر روی رایانه، لپ‌تاپ و سایر دستگاه‌ای خود دارند که از آن استفاده نمی‌کنند،حجم این فضا روی هم رفته به قدری زیاد است که اگر برای ایجاد یک فارم ماینینگ قصد خرید هارد دیسک داشته باشید ورشکست می‌شوید.”

برای درک بهتر کارکرد این شبکه، باید نحوه استخراج آن را مورد بررسی قرار دهیم.عمل فارمینگ یا همان اسخراج رمزارز چیا (Chia) به دو دسته Plotting و Harvesting  تقسیم می‌شود.

Plotting

به وسیله الگوریتم اثبات فضا، کاربران می‌توانند تایید کنند که فضای کافی برای انجام محاسبات کامپیوتری در هارددیسک وجود دارد.اندازه هر پلات 101.4 گیگابایت است،این فضا توسط خود شبکه چیا پیشنهاد شده و هر پلات برای تکمیل شدن به 250 گیگابایت فضا احتیاج دارد و ساخت آن بسته به قدرت CPU  و RAM  بین 6 تا 12 ساعت زمان می‌برد، از SSD ها نه برای فارمینگ بلکه برای ساخت پلات استفاده می‌شود.

فرآیند پلاتینگ شامل موارد زیر است:

  • تغذیه جدول های کریپتوگرافی هش‌ها و ذخیره سازی آن‌ها در یک حافظه موقت
  • محاسبه هش‌های متحرک
  • طبقه‌بندی و الگوریتم سازی هش‌های متراکم شده در حافظه موقت
  • فولدرسازی و شروع ایجاد فایل نهایی raft  
  • تکمیل فرآیندایجاد فایل raft  و انتقال آن به دیسک برای هاروستینگ

Harvesting

برداشت یا هاروستینگ را می‌توان یکی دیگر از پروسه های مربوط به استخراج ارز دیجیتال چیا (Chia) دانست که برای دسترسی به کوین‌های این شبکه گذر از این مرحله نیز مورد نیاز است. در طول فرآیند خلق بلاک بعدی،سیستم یک چالش را اعلام می‌کند و پس از آن فارمر سایت و پایگاه خود را اسکن می‌کند، در این قسمت فارمر به دنبال هش‌هایی می‌گردد که تا حد ممکن به پارامترهای هدف نزدیک است؛ شانس دسترسی به یک بلاک به میزان سهم یک فارمر در کل فضای شبکه بستگی دارد.

فرآیند برداشت تا حدود بسیار زیادی به لاتاری شباهت دارد،پاداش بلاک به آن دسته از 32 فارمر های اولی تعلق می‌گیرد که مشکلات مربوط به کریپتوگرافی را حل کرده باشند،در کل تا قبل از ایجاد یک استخر شما شانس کمی برای برنده شدن خواهید داشت.

رمزارز چیا (XCH) چیست

XCH کوین بومی بلاک چین چیا است. فارمرهای چیا به ازای در اختیار گذاشتن منابع، این کوین را پاداش می‌گیرند. رمزارز چیا دارای محدودیت حداکثر موجودی  ۲۱٬۸۱۰٬۰۵۲ عدد کوین XCH و به همین دلیل کوینی ضد تورمی محسوب می‌شود.

قیمت رمزارز چیا (XCH) را از کجا می‌توان نگاه کرد

برای مشاهده‌ی قیمت لحظه‌ای چیا می‌توان از یکی از روش‌های زیر استفاده کرد:

  • عبارت «chia cryptocurrency price» را در گوگل سرچ کنید.
  • از وب‌سایت رسمی چیا، قیمت رمزارز چیا یا همان XCH را مشاهده کنید.
  • از وب‌سایت «کوین‌گکو» قیمت چیا و سایر رمزارزها را به همراه چارت مشاهده کنید.

نحوه خرید چیا

برای خرید چیا می‌توان از یکی از صرافی‌های جهانی فعال استفاده کرد. برای پیدا کردن این صرافی‌ها به صفحه‌ی چیا در وب‌سایت کوین‌گکو بروید و در پایین صفحه، صرافی‌هایی که در حال حاضر این رمزارز را عرضه می‌کنند مشاهده کنید، همچنین می‌توانید حجم معاملات روزانه در آن صرافی را نیز از این قسمت مشاهده کنید. صرافی را انتخاب کنید که برای کاربران ایرانی محدودیت ایجاد نکرده باشد.

توکن شبکه چیا (Chia)

توکن چیا (Chia) که با نمادXCH  در بازار ارزهای دیجیتال نیز شناخته می‌شود، به عنوان جایزه بلاک ها به کاربران پرداخت می‌شود. XCH  به‌وسیله‌ی فضای ذخیره سازی بدست می‌آید و به اصطلاح فارم (فارمینگ) می‌شود.

در سه ساله ابتدایی پاداش بلاک برای آن 32 فارمر 64 توکن خواهد بود و هر سه سال میزان این پاداش نصف می‌شود و این فرآیند تا 4 دوره سه ساله ادامه خواهد داشت و پس از آن فرآیند هالوینگ در این شبکه از بین خواهد رفت.ازلحاظ تئوری تنها داشتن چند پلات برای برنده شدن نتیجه کافیست از طرفی هم ممکن است با وجود داشتن صدها پلات نتوانید در طول چند ماه حتی یکبار هم نتیجه بگیرید.

نکته مهم در رابطه با استخراج چیا (Chia) این است که هنوز هیچگونه استخری که از فارمینگ چیا (Chia) حمایت کند به‌وجود نیامده، البته فعالیت های در این رابطه انجام شده و استخر هایی هم وجود دارند اما شما مجبورید کلید چیای خود را در اختیار آن‌ها قرار دهید که اصلا بی خطر نیست و کارشناسان سیگنال نیز چنین پیشنهادی نمی‌کنند؛ اما خبر خوب این است که به گفته برام کوهن به‌زودی استخرهای استخراج چیا (Chia) راه‌اندازی خواهد شد اما اگر شما از قبل پلات‌های خود را تشکیل داده باشید دیگر نمی‌توانید آن ها را به استخر متصل کنید و مجبور خواهید شد پلات های جدیدی را اجرا کنید.

 در حال حاضر این توکن در صرافی های محدودی از جمله کوینکس (CoinEx) معامله می‌شود.

مرورگر بلاک چین چیا

کاربرد اساسی مرورگر بلاک چین این است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا در مورد بلاک‌های استخراج‌شده و تراکنش‌هایی که اخیرا روی بلاک چین انجام شده است، به جست‌وجو بپردازند. مهم‌ترین ویژگی مرورگر بلاک چین برای کاربران پیگیری تراکنش‌ها است. از این لینک می‌توان به مرورگر بلاک چین چیا دسترسی پیدا کرد و با ورود آدرس والت خود وضعیت تراکنش‌های انجام‌شده را مشاهده کرد.

آیا چیا کوین‌های خود را به‌صورت ICO عرضه خواهد کرد؟

خیر، چیا برنامه‌ای برای عرضه‌ی اولیه کوین‌های خود ندارد، در عوض چیا برنامه دارد سهام شرکت خود را به‌صورت عمومی در بورس اوراق بهادار آمریکا عرضه کند، بدین ترتیب سهام‌داران به‌طور شفاف به مدیریت سهام خود بپردازند و به مدیریت ریسک انجام دهند. هدف چیا ابزاری برای پرداخت است نه وسیله‌ی برای سرمایه‌گذاری.

آیا رمزارز چیا در بازار موفق می‌شود؟

در حال حاضر نمی‌توان درباره موفقیت رمزارز چیا در بازار اظهارنظر دقیقی کرد، اما با توجه به رویکردی که دارد و همچنین استقبال بالا پیش از شروع معاملات، احتمالا می‌تواند به یکی از بازیگران مهم بازار رمزارزها تبدیل شود.

البته این احتمال وجود دارد که کاربران تنها بخاطر اینکه بازار رمزارزها در ماه‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و البته شاید چندین سال پیش هیچ فردی فکر نمی‌کرد روزی بیت کوین با قیمتی بیش از ۵۰ هزار دلار معامله شود، به هارد دیسک‌ها و حافظه‌های SSD برای دسترسی به چیا هجوم برده‌اند.

در نهایت گذر زمان و شروع معاملات همه چیز را مشخص خواهد کرد، شاید افرادی که هم اکنون آینده بازار سخت افزار را تهدید می‌کنند، در سال‌های آینده به ثروت کلانی دست پیدا کنند. البته عکس آن هم ممکن است و چنین افرادی نه تنها سرمایه کنونی خود را نابود می‌کنند و بازار را در معرض کمبود شدید قرار می‌دهند، بلکه در آینده هم سود زیادی به جیب نخواهند زد.

لینک کوتاه : https://nwnews.ir/?p=1493

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.