مهارتهایی که باعث میشوند شما در مقایسه با یک فروشنده ساده تفاوت زیادی داشته باشید، مهارت فروشندگی در بازاریابی محسوب میشود. اگر شما نیز هنگام صحبت با یک فروشندهی حرفهای احساس بهتری نسبت به خرید خود مییابید، دیگران نیز مانند شما چنین حسی را دارند. بنابراین یادگیری مهارت های فروش بسیار اهمیت دارد. اگر شما نیز قصد دارید نسبت به کسب مهارت فروشندگی در بازاریابی و مهارت های فروش اقدام کنید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
یادگیری مهارت فروشندگی در بازاریابی چه اهمیتی دارد؟
یادگیری مهارتهای فروش در برخورد با مشتریان بسیار حائز اهمیت است. برخی از فروشندگان نسبت به اهمیت کسب مهارتهای فروش آگاه نیستند و در برخورد با مشتری دقت لازم را خرج نمیکنند. در ادامه به بررسی برخی از مزایا یادگیری این مهارت خواهیم پرداخت.
فرصت همکاری با افراد مختلف فراهم می شود
اگر بتوانید نسبت به مهارت فروشندگی در بازاریابی اطلاعات بیشتری کسب کنید، تجربه شما در این زمینه افزایش پیدا میکند و میتوانید با سایر افراد در این حوزه به خوبی ارتباط برقرار کنید.
بیشتر بخوانید
درآمد شما تا حد زیادی افزایش پیدا می کند
کسب مهارت های فروش باعث افزایش درآمد شما میشود. یکی از نتایج بسیار مثبت توجه به اهمیت یادگیری مهارت فروشندگی، افزایش درآمد و کسب سود است.
نیاز مشتریان را رفع می کند
کسب مهارتهای فروشندگی باعث خدمترسانی بهتر به مشتریان و افزایش اعتمادبهنفس شما میشود. هرچه نیاز مشتریان به محصولات شما بیشتر باشد، پیگیری آنها بیشتر خواهد بود و شما نیز سود بیشتری کسب خواهید کرد.
مهارت های فروشندگی خلاقیت شما را افزایش می دهند
اگر نسبت به مهارت های فروش آگاهی بیشتری داشته باشید، راههای خلاقانهای برای فروش به ذهن شما خطور میکند.
باعث دسترسی آسان تر به مشاغل دیگر می شود
اگر با مهارتهای فروشندگی آشنا باشید امکان اینکه برای مشاغل دیگر آماده شوید، بیشتر است؛ زیرا شما با کسب این مهارتها بهخوبی فراگرفتهاید که چگونه با مردم برخورد کنید و ارتباطات اجتماعی را به خوبی آموختهاید.
هدفمند بودن را افزایش می دهد
افرادی که به دنبال فراگیری مهارت های فروش هستند. اهمیت زیادی به آینده کاری خود میدهند. همین امر آنها را انسانی هدفمند نشان میدهد. هرچه مهارت شما در ارتباط با فروش بیشتر باشد، برنامهریزی شما برای آینده دقیقتر خواهد بود.
معرفی مهارت های فروش
بهطورکلی مهارتهای فروش از انواع مختلفی تشکیل شدهاند. برخی از این مهارتها مربوط به شخصیت فروشنده و ارتباطگیری با دیگران و برخی دیگر نیز مرتبط با حوزه کاری او است. در ادامه به معرفی برخی از مهارتهای فروشندگی خواهیم پرداخت.
توانایی تعامل با مشتریان
از جمله مهمترین مهارتهای فروشندگی، توانایی تعامل با دیگران است. شخصیت شما باید بهگونهای باشد که هنگام صحبت کردن با دیگران احساس ناراحتی و ترس نکنید و بتوانید یک گفتوگو سالم را مدیریت کنید.
موقعیت شناسی
در برخی مواقع فروشنده باید فقط به صحبتهای مشتری گوش دهد و فرصت دهد تا او صحبت کند. برخورداری از مهارت موقعیتشناسی باعث میشود تا فروشنده هر موقعیت را به خوبی بسنجد و سپس تصمیمگیری کند که باید گفتگو را مدیریت نماید یا صرفا گوش دهد. توجه داشته باشید تا هنگامی که بادقت به حرفهای مشتری گوش نکنید، نسبت به نیازهای او آگاه نخواهید شد و نمیتوانید گزینههای مناسبی به او پیشنهاد دهید.
داشتن اطلاعات کافی در ارتباط با محصولات و خدمات
هنگام فروش محصولات و خدمات باید اطلاعات کافی درمورد محصول و خدمت مورد معامله داشته باشید. شما باید تلاش کنید تا بهطور جامع در مورد هرآنچه قصد فروش آن را دارید، اطلاعات داشته باشید. در این حالت شما به عنوان فردی متخصص شناخته میشوید و مشتریان سریعتر به شما اعتماد خواهند کرد.
توانایی انعقاد قرارداد
هرچه درکار خود تخصص بیشتری داشته باشید، مشتریان بزرگتری جذب خواهید کرد. این نوع مشتریان به موضوعات بسیار کوچک نیز حساسیت بخصوصی نشان میدهند. بنابراین شما باید بدانید که یک قرارداد چگونه نوشته میشود.
خصوصیات یک فروشنده حرفه ای
تمام فروشندههای حرفهای از ویژگیها و خصوصیات مشترکی برخوردار هستند. این ویژگیها به موفقیت هرچه بیشتر آنها کمک میکند. در ادامه به برخی از ویژگیهای یک فروشنده حرفهای اشاره خواهیم کرد.
مسئولیت پذیر بودن
شما باید به عنوان یک فروشنده حرفهای مسئولیت تمام امور را بهعهده بگیرید. مشتریان حق دارند که به شما اعتراض کنند و شما نیز باید مسئولیت محصول یا خدمات خود را بهطور کامل بر عهده بگیرید. فروشندگانی که در کار خود صداقت بیشتری دارند و تمام جزئیات محصولات و خدمات را به مشتریان توضیح میدهند، از این ویژگی برخوردار هستند.
انعطاف پذیری و مهارت های فروش
فروشندگان حرفهای باید خودشان را با شرایط مختلف سازگار کنند. یک فروشنده حرفهای باید متناسب با شرایط مختلف بازار، استراتژیهای مختلفی داشته باشد و بتواند متناسب با شرایط بهوجودآمده همچنان به فعالیت خود ادامه دهد.
هدفمندی
فروشندههای هدفمند بسیار سریعتر به نتیجه دلخواه خود دست مییابند؛ زیرا میدانند درنهایت به کدام نقطه خواهند رسید. این فروشندهها با وجود شرایط همچنان به سمت اهداف خود حرکت میکنند. فروشندگان حرفهای با برخورداری از مهارت های فروش، اهداف کوتاهمدت و بلندمدتی برای خود تعیین کرده و سعی میکنند با پشتکار و صبر به اهداف خود دست یابند.
سرسختی
فروشندگان حرفهای هرگز دست از تلاش برنمیدارند و تا هنگامی که به نتیجه دلخواه خود برسند به راه خود ادامه میدهند. شما باید به عنوان یک فروشنده حرفهای برای رسیدن به اهداف خود سرسختانه تلاش کنید.
جمعبندی
مهارت های فروش ازجمله مهارتهایی محسوب میشوند که همه افراد فارغ از شغلی که دارند باید آنها را فرا بگیرند. امروز در این مقاله سعی کردیم شما را با مهارت های فروش و اهمیت و مزایا آن آشنا کنیم. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در ارتباط با بازاریابی و فروش کسب کنید، میتوانید با مراجعه به وبسایت نتورک نیوز مقالات و اخبار را به صورت کاملا بهروز پیگیری نمایید.
سوالات متداول
۱- یادگیری مهارت فروشندگی در بازاریابی چه مزایایی دارد؟
افزایش درآمد، رفع نیاز مشتریان، بهبود خلاقیت و افزایش هدفمندی از جمله مزایا مهارتهای فروش به شمار میروند.
۲- یک فروشنده حرفهای از چه ویژگیهایی برخوردار است؟
سرسختی، هدفمندی، انعطافپذیری و مسئولیتپذیری از جمله ویژگیهای یک فروشنده حرفهای محسوب میشوند.
۳- مهارت های فروش شامل چه مهارتهایی میشود؟
موقعیت شناسی، توانایی تعامل با مشتریان و داشتن اطلاعات کافی در ارتباط با محصولات و خدمات مهمترین مهارتهای فروشندگی بهشمار میروند.