دبیرخانه کمیته نظارت برعملکرد شرکتهای بازاریابی شبکهای و کسبوکارهای مجازی قابل توجه کلیه سازمانهای صنعت ، معدن و تجارت و تشکل های صنفی به اطلاع میرساند؛
قابل توجه سازمانهای صنعت ، معدن و تجارت و تشکل های صنفی
روسای محترم سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها
رئیس محترم اتاق اصناف ایران
موضوع: فعالیت بازاریابی شبکه ای
سلام علیکم
با عنایت بهسوالات مطروحه درخصوص فعالیتو نظارت بر شرکتهای بازاریابی شبکهای بهمنظور آگاهی بیشتر سازمانهای صنعت، معدن وتجارت و تشکلهای صنفی موارد زیر اعلام میدارد:
مورد اول
با عنایت به اینکه دایره شمول ماده (۲) قانون نظام صنفی قابل تسری بر فعالیت بازاریابی شبکه ای بوده و نظر به اینکه عمده فعالیت شرکت های مذکور از جمله ثبت سفارش محصول، خرید کالا و… در فضای مجازی صورت می پذیرد لذا ضرورت ساماندهی و نظارت قانونمند بر فعالیت بازاریابی شبکه ای ایجاب می نماید نحوه صدور و تمدید پروانه کسب و نظارت بر فعالیت مذکور به موجب آیین نامه موضوع مواد (۲)،(۱۲) و تبصره ماده (۸۷) قانون نظام صنفی، صورت گیرد. علیهذا برای آشنایی بیشتر سازمانهای صنعت، معدن وتجارت و تشکلهای صنفی با موضوع فوق جدولتمایز بین فعالیت بازاریابی شبکهای و شرکتهای هرمی غیرقانونی پیوست میباشد.
مورد دوم
براساس بند (۳) ماده (۱)آیین نامه مذکور، یک روش فروش محصول است که شرکت بازاریابی شبکهای از طریق
وب سایت خود افرادی را به عنوان بازاریاب به دور از مکان ثابت کسب برای فروش مستقیم محصولات خود به مصرف کننده سازماندهی میکند، به نحوی که هر بازاریاب میتواند با معرفی بازاریاب دیگر به عنوان زیر مجموعه خود با ایجاد گروه فروش چندسطحی موجب گسترش و افزایش فروش گردد.
مورد سوم
برابر بند (۴) ماده (۱) آیین نامه، شخصی است که خارج از شرکت بازاریابی شبکهای در قالب قرارداد فیمابین از طریق فروش مستقیم محصولات به مصرفکننده و یا با حمایت و آموزش بازاریابان زیر مجموعه بابت گسترش و افزایش فروش شرکت، مبالغ مشخصی را در قالب طرح سوددهی دریافت کند. بدیهی است تشکیل سازمان فروش مستلزم برگـزاری جلسات و آموزش تحت نظارت شرکت به طریق مقتضـی از جمله بصورت مجـازی می باشد. لذا برابر ماده(۱۱) آییننامه به منظور جلوگیری از تشکیل جلسات در اماکن عمومی اخذ مجوز برای راهاندازی دفاتر و شعب از این مرکز الزامی میباشد.
مورد چهارم
شرکت های بازاریابی شبکه ای برای آموزش های گروهی حتی در شهرستان های فاقد شعب می توانند مطابق بخشنامه شماره ۶۰/۱۵۲۷۹۰ مورخ ۹۴/۰۷/۱۲ از این مرکز مجوز برگزاری همایش در سطح کشور را اخذ نمایند.
مورد پنجم
برابر مفاد ماده (۱۰) آیین نامه و تبصره آن، برای فروش مستقیم محصول توسط بازاریابان صرفاً داشتن کد واحد بازاریابی شبکه ای از سامانه اصناف کافی بوده، بنابراین اخذ سایر مجوزها از سازمان های صنعت، معدن و تجارت و تشکل های صنفی موضوعیتی ندارد.
مورد ششم
برابر ماده (۱۵) آیین نامه، به منظور نظارت متمرکز بر فعالیت شرکت ها از حیث رعایت مقررات آیین نامه، حسب مورد کمیته ای مرکب از نمایندگان مرکز اصناف و بازرگانان، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، وزارتخانه های اطلاعات و ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیروهای انتظامی و اتاق اصناف ایران و اتحادیه مربوط در این مرکز تشکیل می گردد. لذا سازمان های صنعت، معدن و تجارت و ادارات تابعه به عنوان بازوی نظارتی دبیرخانه کمیته مذکور مکلفند، درصورت مشاهده هرگونه تخلف مطابق مفاد آیین نامه توسط دفاتر و شعب شرکت ها مراتب را جهت تصمیم گیری به دبیرخانه منعکس نمایند. و در صورت مواجه با فعالیت شعب فاقد مجوز فعالیت راسا ًاز طریق نیروی انتظامی شهرستان از فعالیت آنها جلوگیری و مراتب را به این دبیرخانه منعکس نمایند.
مورد هفتم
برابر تبصره ماده (۱۰) آیین نامه، شرکت ها نشانی انبار و مدارک مربوط به محصولات خود را براساس بخشنامه شماره ۶۰/۴۲۲۹۰ مورخ ۹۶/۰۲/۱۱ به این مرکز ارسال می نمایند. طبعاً نحوه نظارت بر عرضه کالا و خدمات توسط این شرکت ها در چارچوب مقررات و سیاست های ابلاغی وزارت متبوع خواهد بود. درضمن تحویل کالای ثبت سفارش شده در محل انبار و یا شعب شرکت بلامانع خواهد بود.
مورد هشتم
حق انصراف از خرید محصولات این شرکتها، هفت روز کاری و در صورت فسخ قرارداد بازاریاب، بازپسگیری محصولات توسط شرکتها مطابق مواد(۱۰) و(۱۳) آییننامه میباشد.
مورد نهم
کلیه مقررات،اطلاعات و بخشنامه های صادره در ارتباط با فعالیت این شرکت ها از قبیل مجوز فعالیت شعب، فهرست محصولات و … ضمن اطلاع رسانی درپایگاه اینترنتی به نشانی easnaf.irبه صورت کتبی نیز حسب مورد به سازمان ها صنعت، معدن وتجارت منعکس می گردد. علاوه بر آن برای کسب اطلاع بیشتر می توانید با شماره تماس ۰۲۱۸۸۹۶۰۰۱۸ با کارشناسان مربوط تماس حاصل نمایید.خواهشمند است دستور فرمایید، مراتب به کلیه ادارات و سازمان های صنفی شهرستان ها ی تابعه منعکس گردد.